Σεμινάριο Επιχειρήσεων Αεροπυρόσβεσης 2009

Κάθε χρόνο το Πυροσβεστικό Σώμα και η Πολεμική Αεροπορία, συνεργάζονται για την επίτευξη ενός κοινού στόχου, που δεν είναι άλλος από την επιτυχή καταπολέμηση των Δασικών Πυρκαγιών, την προστασία του φυσικού πλούτου της χώρας αλλά και της περιουσίας του συμπολίτη μας.

Αυτή είναι μια ιδιαίτερη απαιτητική και δύσκολη αποστολή, στην οποία το εμπλεκόμενο προσωπικό ανταποκρίνεται επιτυχώς, επιδεικνύοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης, επαγγελματισμό, ακόμη και αυταπάρνηση.

Οι συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις κάνουν πιο επιβεβλημένη την ήδη στενή συνεργασία μεταξύ Π.Α και Π.Σ. Στο πλαίσιο αυτό με πρωτοβουλία της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ) διοργανώνεται φέτος, για πρώτη φορά Σεμινάριο Επιχειρήσεων Αεροπυρόσβεσης με τη συμμετοχή του συνόλου του Ιπτάμενου προσωπικού των Πυροσβεστικών Αεροσκαφών της Π.Α, καθώς και μεγάλου αριθμού προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος.

Η διάρκεια του σεμιναρίου είναι τέσσερις ημέρες από 31 Μαρτίου έως 03 Απριλίου 2009 και πραγματοποιείται στην 112 Πτέρυγα Μάχης.

Την έναρξη του σεμιναρίου τίμησε με την παρουσία του ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Απγος (Π.Σ) Κωνσταντίνος Κοντοκώστας και εκ μέρους της Π.Α ο Διοικητής της ΔΑΥ, Αντιπτέραρχος (Ι) Ιωάννης Πατσαντάρας, ο οποίος μετέφερε στους συμμετέχοντες τους χαιρετισμούς του κ. Α/ΓΕΑ.