Αποτελέσματα Αγώνων Τοξοβολίας Ετους 2009

Λαμπρή εμφάνιση πραγματοποίησαν οι αθλητές και αθλήτριες της Πολεμικής Αεροπορίας, στους αγώνες Τοξοβολίας των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, που πραγματοποιήθηκαν στη Λαμία στις 24 Απριλίου 2009.

Η διοργάνωση των αγώνων είχε ανατεθεί στο Γενικό Επιτελείο Στρατού με τη συνδρομή της Ελληνικής Φιλάθλου Ομοσπονδίας Τοξοβολίας (Ε.Φ.Ο.Τ).

Συγκεκριμένα η Πολεμική Αεροπορία αναδείχθηκε πολυνίκης ομάδα κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στην ομαδική βαθμολογία τόσο στο Ολυμπιακό όσο και στο Σύνθετο Τόξο.

Οι στόχοι στήθηκαν στα 18 μέτρα και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων προσπάθησαν για το καλύτερο. Μεγάλη μάχη δόθηκε στο αγώνισμα του Ολυμπιακού Τόξου όπου οι αθλητές μας υπερέβαλαν εαυτόν στην προσπάθεια τους, να ανέβουν στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Απέναντι τους βρέθηκε η αξιόλογη ομάδα του Στρατού Ξηράς, η οποία βολή με τη βολή, τόξο με τόξο προσπάθησε να ανατρέψει τα δεδομένα. Η επικράτηση τελικά επιτεύχθηκε και η Πολεμική Αεροπορία συγκέντρωσε 1529 βαθμούς, έναντι 1526 βαθμών της ομάδας του Στρατού Ξηράς. Στην Τρίτη θέση του βάθρου ανέβηκαν οι αθλητές, από το Γενικό Επιτελείο της Εθνικής Φρουράς Κύπρου (μετείχαν στους αγώνες εκτός συναγωνισμού) μαζί με τους αθλητές της αντιπροσωπευτικής ομάδας του Πολεμικού Ναυτικού.

Στο Σύνθετο Τόξο, τα πράγματα ήταν πιο εύκολα για την ομάδα της Πολεμικής Αεροπορίας. Η κατάκτηση της πρώτης θέσης ήρθε ευκολότερα και οι 1638 βαθμοί ήταν υπέρ αρκετοί για να κρεμαστεί το χρυσό μετάλλιο στο στήθος των αθλητών. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε και πάλι η ομάδα του Στρατού Ξηράς που συγκέντρωσε 1576 βαθμούς, ενώ την τρίτη θέση κατέκτησε η ομάδα του Πολεμικού Ναυτικού με 1165 βαθμούς.

Εξίσου αξιοπρόσεκτη ήταν και οι παρουσία των αθλητών της Πολεμικής Αεροπορίας και στην ατομική κατάταξη.

Αναλυτικά οι θέσεις που κατέλαβαν οι αθλητές είναι:

Στο Σύνθετο Τόξο η Επισμηνίας Καλ. Σταυροπούλου αναδείχθηκε δεύτερη (359 β) στην κατηγορία των γυναικών. Στο ίδιο αγώνισμα στην κατηγορία ανδρών, ο Υποσμηνίας Νικ. Κουρνούτος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο (552 β), ενώ οι υπόλοιποι αθλητές βρέθηκαν στην 5η θέση ο Σμηναγός Ηλ. Βελούδος (549 β), στην 6η ο Σμηναγός Νικ. Καλογεριάς (537 β) και στην 7η ο Υποσμηναγός Γεωρ. Σουλτανάς (535 β).

Αντίστοιχα στο Ολυμπιακό Τόξο οι αθλητές της Πολεμικής Αεροπορίας κατέκτησαν τις παρακάτω θέσεις:

5ος ο Υποσμηναγός Κων. Βούρος (515 β), 6ος ο Σμηναγός Γεωρ. Βαρσμής (512 β), 8ος ο Ανθσγός Χρηστ. Καρμοίρης (502 β), 13ος ο Ανθυποσμηναγός Σαβ. Γετερίδης (480 β), 22ος ο Επισμηνίας Γεωρ. Δαμάσκος (406 β) και 25ος ο Υποσμηναγός Δημ. Δαλαμήτρας.

Οι αγώνες διεξήχθησαν στο κλειστό γυμναστήριο αθλοπαιδιών του Δήμου Λαμιαίων και το φίλαθλο κοινό που κατέκλυσε τις κερκίδες, χειροκρότησε τις προσπάθειες των αθλητών και απόλαυσε ένα υπέροχο θέαμα.