Αγώνες Ποδηλασίας Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας 2009

Με ρεκόρ συμμετοχής και παρόντες την ελίτ των αθλητών του αθλήματος διεξήχθησαν την Κυριακή 31 Μαΐου στην ιστορική πόλη της Τριπόλεως οι αγώνες ποδηλασίας των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, για το έτος 2009.

Στην γραμμή της εκκίνησης για τα 60 χιλιόμετρα του αγώνα Σιρκουΐ παρατάχθηκαν τα ποδήλατα του παγκόσμιου πρωταθλητή Ανθυποσμηναγού Ιωάννη Ταμουρίδη της 113ΠΜ, των πρωταθλητών Ελλάδος Δημήτρη Πολυδωρόπουλου, Αλέξανδρου Μαυρίδη του Στρατού Ξηράς, Παύλου Χαλκιόπουλου, Παναγιώτη Κελόγλου της Ελληνικής Αστυνομίας, του Ολυμπιονίκη Ανθυπολοχαγού Λάμπρου Βασιλόπουλου και 49 ακόμα ποδήλατα αθλητών από τους Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Την εκκίνηση έδωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας κ. Αθανάσιος Τερζής και οι αθλητές ξεκίνησαν να καλύψουν τους 17 γύρους του αγώνα. Οι δύο πρώτοι γύροι συνολικής απόστασης 7 περίπου χιλιομέτρων ήταν αναγνωριστική με τον αλυτάρχη του αγώνα να δίνει το ρυθμό στους αθλητές. Για τους υπόλοιπους γύρους οι αθλητές αγωνίσθηκαν σκληρά τόσο για την κατάκτηση της νίκης όσο και για ένα καλό πλασάρισμα.

Επικεφαλής στο γκρουπ των πρωτοπορών αθλητών που προαναφέραμε, τέθηκε από την αρχή ο Ιωάννης Ταμουρίδης ο οποίος με γρήγορο τέμπο και αλλεπάλληλες αλλαγές ρυθμού, κατάφερε 3 στροφές πριν το τέλος του αγώνα να αποσπαστεί και να τερματίσει πρώτος με χρόνο 1:17.55 και μέση ωριαία ταχύτητα 46 χιλιόμετρα την ώρα. Τη δεύτερη θέση στο τελικό σπριντ κατέκτησε ο Δημήτρης Πολυδωρόπουλος που επεκράτησε για μισή ρόδα του Παύλου Χαλκιόπουλου σημειώνοντας χρόνο 1:19.16.

Εξίσου εντυπωσιακή ήταν και η μάχη που δόθηκε στο δεύτερο γκρουπ. Ο αθλητής της Πολεμικής Αεροπορίας Υσμίας Ιωάννης Ζεντέλης της 115ΠΜ πραγματοποίησε αξιόλογη εμφάνιση και τερμάτισε στην 13η θέση. Λίγο πιο πίσω και κυνηγώντας την ομαδική διάκριση ήρθε να τερματίσει στη 18η θέση ο αθλητής μας Ανθυποσμηναγός Μάριος Μαυρογιάννης του ΓΕΑ συμβάλλοντας για την κατάκτηση της τρίτης θέσης του ομαδικού.

Την πρώτη θέση της ομαδικής βαθμολογίας κατέκτησαν οι αθλητές του Στρατού Ξηράς και την δεύτερη οι αντίστοιχοι αθλητές της Ελληνικής Αστυνομίας.