Τελικός Αγώνας Κυπέλλου Ποδοσφαίρου ΠΑ 2009

Μετά την ολοκλήρωση της ημιτελικής φάσης των αγώνων του Κυπέλλου ποδοσφαίρου Πολεμικής Αεροπορίας για το έτος 2009 την Παρασκευή 29 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη, ο τελικός αγώνας ανάμεσα στις ομάδες της 111ΠΜ και την αντίστοιχη της 124 ΠΒΕ η οποία αναδείχθηκε νικήτρια με σκορ 1 – 0.

Ο αγώνας φιλοξενήθηκε στο υψηλών προδιαγραφών γήπεδο του Αστέρα Τρίπολης και οι δύο ομάδες προσπάθησαν με όλες τους τις δυνάμεις να φτάσουν στη νίκη και την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου, αποζημιώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τους πολυπληθής φιλάθλους που έσπευσαν να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση .

Στο πρώτο εικοσάλεπτο οι ποδοσφαιριστές της 124ΠΒΕ μπήκαν με ενθουσιασμό στον αγώνα και έχοντας την κατοχή της μπάλας για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα δημιούργησαν ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ. Συγκεκριμένα στο 4ο λεπτό δυνατό σουτ του Κωσταντόπουλου απέκρουσε εντυπωσιακά ο τερματοφύλακας Κόκκορης της 111ΠΜ. Στο 11ο λεπτό ο ποδοσφαιριστής Θάνος από πλάγια θέση και δέκα μέτρα δεξιά από τη γωνία της μεγάλης περιοχής πραγματοποίησε ένα σουτ σπάνιας ομορφιάς και υψηλής τεχνικής στέλνοντας την μπάλα να αναπαυθεί στο δεξί παραθυράκι της εστίας της 111ΠΜ.

Η ομάδα της 111ΠΜ αντέδρασε άμεσα και αλλάζοντας το σύστημα με το οποίο αγωνίζονταν γύρισε την εικόνα του παιχνιδιού. Από το 30ο λεπτό έως και την λήξη του αγώνα οι ποδοσφαιριστές της ακολουθώντας τις οδηγίες του προπονητή τους, Νάκα Θεόδωρου ήταν οι κυρίαρχη του παιχνιδιού. Πίεσαν ασφυκτικά την εστία της 124 ΠΒΕ δημιουργώντας σωρεία ευκαιριών με κλασικότερες αυτές των Αποστολίδη, Παγουρζή, Σούδη και Εμμανουήλ που όλες σταμάτησαν στο εκπληκτικό τερματοφύλακα Παπαδόπουλο.

Η ομάδα της 124 ΠΒΕ θα μπορούσε να αυξήσει το δείκτη του σκορ αν ο Ιωάννου ευστοχούσε σε μια από τις αντεπιθέσεις λίγο πριν την λήξη του αγώνα.

Με το σφύριγμα της λήξης του αγώνα οι ποδοσφαιριστές, προπονητές και οι παράγοντες της ομάδας της 124 ΠΒΕ πανηγύρισαν την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Τα έπαθλα στους πρωταγωνιστές του αγώνα απένειμε ο Διοικητής της 124 ΠΒΕ Ταξίαρχος (Ι) Γεώργιος Λυμπέρης συνοδευόμενος από τον γενικό διευθυντή της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης κ. Γεώργιο Μποροβίλο.

Άριστη η διεύθυνση του αγώνα από το διαιτητή Αρχισμηνία Αλέξη Αρετόπουλου της 135 ΣΜ, των βοηθών Επισμηνία Εμμανουήλ Γιαννουγλίδη της 128 ΣΕΤΗ, Επισμηνία Παναγιώτη Μπαζακούλα του 201ΚΕΦΑ καθώς και του τέταρτου διαιτητή Μ.Υ Ηλία Παντέλη του Εργ. Α/Κ & Ε.Ε.Ο.