Αγώνες Κολύμβησης Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας

Στις 17 και 18 Οκτωβρίου 2009 διεξήχθησαν στην πόλη της Άρτας οι αγώνες κολύμβησης των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, για το έτος 2009.

Η διοργάνωση των αγώνων είχε ανατεθεί στο Γενικό Επιτελείο Στρατού, με τη συνδρομή της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος.
Οι αθλητές και οι αθλήτριες της Πολεμικής Αεροπορίας απέσπασαν τα ευμενή σχόλια των παρευρισκομένων θεατών για τις εμφανίσεις που πραγματοποίησαν και συγκεκριμένα:

  • Η Ολυμπιονίκης Ανθυποσμηναγός Νέρυ Νιανγκουάρα κατέλαβε την πρώτη θέση στα 50 m ελεύθερο και 50 m ύπτιο, ενώ η Επισμηνίας Μπούνα Φωτεινή κατέκτησε την τρίτη θέση στα 100 m ύπτιο και 50 m πεταλούδα. Επίσης την δεύτερη θέση κατέλαβε η ομάδα της σκυταλοδρομίας στα 4 Χ 100 m ελεύθερο.
  • Από τους άνδρες ο Σμηνίτης Μούτσος Χρήστος κατέλαβε την δεύτερη θέση στα 200 m και 400 m ελεύθερο.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες της Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση και η λήξη των αγώνων έφερε τη γυναικεία ομάδα να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στην ομαδική βαθμολογία, ενώ η αντίστοιχη ανδρική ομάδα κατέκτησε την πέμπτη θέση. Καλύτερη αναδείχθηκε η ομάδα του Πολεμικού Ναυτικού στις γυναίκες και ο Στρατός Ξηράς στους άνδρες.

Τους αγώνες τίμησαν με την παρουσία τους οι τοπικές πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, καθώς και πλήθους κόσμου.