Συνεκπαίδευση Aλεξιπτωτιστών της ΠΑ με την 31η Ταξιαρχία Γερμανών Αλεξιπτωτιστών

Πραγματοποιήθηκε από 16-17 Δεκεμβρίου 2009 συνεκπαίδευση της Ομάδας Υποβρύχιων Αποστολών της ΠΑ (206 ΠΑΥ/ΚΟΣΥΘΕ) στο Seedorf με το 272 Αερομεταφερόμενο Τάγμα της 31ης Γερμανικής Ταξιαρχίας Αλεξιπτωτιστών.

H εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προετοιμασίας των Γερμανών αλεξιπτωτιστών στο Κέντρο Εκπαίδευσης Μάχης στην περιοχή Altmark. Για επίτευξη μεγαλύτερης ρεαλιστικότητας οι ρίψεις αλεξιπτωτιστών δεν έγιναν σε οργανωμένη Ζώνη Ρίψης αλλά σε ορεινή περιοχή, όπου εδρεύει Σταθμός Αναφοράς (Radar). Προηγήθηκε, υπό ακραίες καιρικές συνθήκες, η ρίψη με ελεύθερη πτώση παραϊατρικού προσωπικού, προσδεδεμένου με εξάρτηση από εκπαιδευτή (TANDEM). Eπακολούθησε η εκτέλεση αλμάτων στατικού ιμάντος με αλεξίπτωτο T-10 από E/Π Bell UH-1D (“Huey”) της 63ης Μοίρας Αερομεταφορών (Lufttransportgeschwader 63) με έδρα την Α.Β. Hohn.

Ως είθισται σε ανάλογες περιπτώσεις, και σύμφωνα με τους σχετικούς κανονισμούς, στο προσωπικό της ΠΑ απενεμήθησαν οι πτέρυγες αλεξιπτωτιστού του Γερμανικού Στρατού.

Κατά το πρόσφατο παρελθόν, αλεξιπτωτιστές της ΠΑ (31 ΜΕΕ – ΚΟΣΥΘΕ) έχουν πραγματοποιήσει ανάλογες συνεκπαιδεύσεις και με την έτερη (26η) Γερμανική Ταξιαρχία Αλέξιπτωτιστών, καθώς και με την 11η Γαλλική Μεραρχία/2eme Regiment Etranger de Parachutistes στο Saarlois.