Άσκηση “ΑΕΤΟΣ 2010”

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοινώνει ότι τη Δευτέρα 31 Μαΐου 2010 θα διεξαχθεί άσκηση Έρευνας – Διάσωσης (ΕΔ) με την επωνυμία “ΑΕΤΟΣ 2010” υπό την εποπτεία του αεροπορικού τομέα του Εθνικού Κέντρου Συντονισμού Έρευνας Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ).

Σκοπός της άσκησης είναι η δοκιμή και αξιολόγηση της ικανότητας αντίδρασης του συστήματος Έρευνας – Διάσωσης, καθώς και η αξιολόγηση της ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας των δυνάμεων ΕΔ της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το σενάριο της άσκησης βασίζεται σε εικονικές καταστάσεις ανάγκης αεροσκαφών σε θαλάσσια περιοχή οι οποίες απαιτούν την ενεργοποίηση και κινητοποίηση του ΕΚΣΕΔ με παράλληλη διεξαγωγή επιχειρήσεων ΕΔ.

Η άσκηση θα διεξαχθεί μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου και περιλαμβάνει ημερήσιο και νυχτερινό επεισόδιο Έρευνας – Διάσωσης. Από την ΠΑ θα συμμετάσχουν Ελικόπτερα Super Puma και ΑΒ-205 καθώς και αεροσκάφος C-130 τα οποία θα έχουν συνεργασία με Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνομένων Βλημάτων του Πολεμικού Ναυτικού και ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

Επισμηναγός (Ι) Κωνσταντίνος Γράψας
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ