Εβδομάδα Ασφάλειας Πτήσεων-Εδάφους 2010

Από 14 έως 18 Ιουνίου 2010 πραγματοποιήθηκαν στις Μονάδες του ΑΤΑ, της ΔΑΥ και ΔΑΕ οι εκδηλώσεις για την Εβδομάδα Ασφάλειας Πτήσεων και Εδάφους (ΑΠΕ). Σκοπός της είναι η ανάπτυξη θετικού πνεύματος πρόληψης των Ατυχημάτων διαμορφώνοντας τη νοοτροπία μέσω της καλλιέργειας “Παιδείας” ΑΠΕ και ταυτόχρονα ενθαρρύνοντας την ευγενή άμιλλα μεταξύ του προσωπικού της ΠΑ.

Ο εορτασμός είναι ετήσιος και κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αυτής, πραγματοποιούνται στις Μονάδες της ΠΑ διάφορες εκδηλώσεις όπως: Σύγκληση συσκέψεων, ενημερώσεων και διαλέξεων με θέματα Ασφάλειας Πτήσεων, πρόληψης στους χώρους εργασίας, οδικής συμπεριφοράς και αποφυγής επικίνδυνων καταστάσεων κ.α. Επιπλέον, σε ειδική τελετή γίνεται η ανάγνωση μηνύματος του κ. Α/ΓΕΑ και των Ημερήσιων Διαταγών του Α/ΑΤΑ και Διοικητών ΔΑΥ και ΔΑΕ, οι απονομές των βραβείων και των διακρίσεων στο προσωπικό που συνέβαλε στην πρόληψη και αποτροπή των Αεροπορικών Ατυχημάτων και Ατυχημάτων Εδάφους καθώς και οι απονομές των Επάθλων Ασφαλείας Πτήσεων στις Μοίρες/Σμήνη σε εκείνες που πέτυχαν μηδενικό δείκτη ατυχημάτων κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους.

Τη φετινή χρονιά οι τελετές απονομής των βραβείων ΑΠΕ έλαβαν χώρα στην 110ΠΜ για το ΑΤΑ, στην 112ΠΜ για τη ΔΑΥ και στην 120ΠΕΑ για την ΔΑΕ. Οι Μοίρες που πρώτευσαν είναι η 337 Μ από το ΑΤΑ, η 352 ΜΜΥΠ από τη ΔΑΥ και η 364 ΜΕΑ από τη ΔΑΕ.

Ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας απονέμει τα βραβεία στον Διοικητή και τον Αρχιμηχανικό της 337Μ, η οποία πρώτευσε ανάμεσα στις Ιπτάμενες Μοίρες του Αρχηγείου.

Τα στελέχη της 352 ΜΜΥΠ μπροστά από αεροσκάφος Embraer EMB-135.

Ο Διοικητής της ΔΑΥ Υποπτέραρχος (Ι) Αντώνιος Τσαντηράκης με τους βραβευθέντες Διοικητές Μοιρών/Σμηνών.

Οι βραβευθέντες Διοικητές Μοιρών/Σμηνών πλαισιώνουν τον Διοικητή της 120ΠΕΑ Σμχο (Ι) Μιχαήλ Θεοδωράκη.

Ο Αρχηγός ΑΤΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Αντώνιος Ατματζάκης με τους βραβευθέντες Διοικητές Μοιρών.

Στη Μοίρα Μεταφορών της 110ΠΜ απονεμήθηκε το Έπαθλο Οδικής Ασφάλειας του ΑΤΑ για το έτος 2009

Στην 337Μ της 110ΠΜ απονεμήθηκε το Έπαθλο Ασφάλειας Πτήσεων του ΑΤΑ για το έτος 2009