Επίσκεψη Επιτρόπου της Ευρωπαικής Ένωσης στην 112ΠΜ

Στις 16 Ιουλίου 2010 ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Βασίλειος Κλόκοζας συναντήθηκε με την Επίτροπο διεθνούς συνεργασίας, ανθρωπιστικής βοήθειας και αντιμετώπισης κρίσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κα. Kristalina Georgieva.

Η Επίτροπος συνοδευόμενη από τον κ. Α/ΓΕΑ επισκέφτηκε την 112 Πτέρυγα Μάχης στην οποία τους υποδέχθηκαν ο Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης, Υποπτέραρχος (Ι) Αντώνιος Τσαντηράκης και ο Διοικητής της Πτέρυγας Ταξίαρχος (Ι) Κωνσταντίνος Τσομπανικολίδης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης η κ. Georgieva ενημερώθηκε για τις αποστολές και την συμβολή της ΠΑ στους τομείς της πολιτικής προστασίας, της διεθνούς ανθρωπιστικής βοήθειας και της αντιμετώπισης φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών, στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Κατόπιν η κ. Επίτροπος ξεναγήθηκε σε εγκαταστάσεις της Μονάδας και επιβιβάστηκε σε πυροσβεστικό αεροσκάφος CL-215 στο οποίο ενημερώθηκε για τις δυνατότητες του αεροσκάφους και τις δυσκολίες των αποστολών που αναλαμβάνει.

Υποδοχή της Επιτρόπου διεθνούς συνεργασίας, ανθρωπιστικής βοήθειας και αντιμετώπισης κρίσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Kristalina Georgieva και του Αρχηγού ΓΕΑ Αντιπτέραρχου (Ι) Βασίλειου Κλόκοζα από τον Διοικητή της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης, Υποπτέραρχο (Ι) Αντώνιο Τσαντηράκη, στην 112 Πτέρυγα Μάχης.

Ενημέρωση της Επιτρόπου διεθνούς συνεργασίας, ανθρωπιστικής βοήθειας και αντιμετώπισης κρίσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Kristalina Georgieva και του Αρχηγού ΓΕΑ Αντιπτέραρχου (Ι) Βασίλειου Κλόκοζα, για τις αποστολές της 112 Πτέρυγας Μάχης και τη συμβολή της ΠΑ στους τομείς της πολιτικής προστασίας, της διεθνούς ανθρωπιστικής βοήθειας και της αντιμετώπισης φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών, τόσο στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ενημέρωση της Επιτρόπου διεθνούς συνεργασίας, ανθρωπιστικής βοήθειας και αντιμετώπισης κρίσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Kristalina Georgieva από τον Διοικητή της 355 ΜΤΜ Σμήναρχο (Ι) Μάμα Κρασσά εντός πυροσβεστικού CL-215 σχετικά με τις δυνατότητες του αεροσκάφους και τις δυσκολίες των αποστολών που αναλαμβάνει.

Η Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Kristalina Georgieva στο πιλοτήριο πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215 της ΠΑ.

Αναμνηστική φωτογραφία μπροστά από πυροσβεστικό αεροσκάφος CL-215 της 355 ΜΤΜ, της Επιτρόπου διεθνούς συνεργασίας, ανθρωπιστικής βοήθειας και αντιμετώπισης κρίσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Kristalina Georgieva, με τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Βασίλειο Κλόκοζα, τον Διοικητή της 112 Πτέρυγας Μάχης Ταξίαρχο (Ι) Κωνσταντίνο Τσομπανικολίδη, τον Διοικητή της 355 ΜΤΜ Σμήναρχο (Ι) Μάμα Κρασσά και Ιπταμένους της Μοίρας.