Συμμετοχή της Σχολής Ικάρων στην Σύσκεψη Ευρωπαϊκών Αεροπορικών Ακαδημιών (EUAFA) 2010

Από 8 έως 11 Ιουνίου διμελής αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Διοικητή της Σχολής Ικάρων, Υποπτέραρχο (Ι) Αδάμ Θωμαΐδη συμμετείχε στην ετήσια σύσκεψη Διοικητών Ευρωπαϊκών Αεροπορικών Ακαδημιών (European Air Force Academies-EUAFA), η οποία διεξήχθη στη Νάπολη της Ιταλίας. Η ατζέντα της συνάντησης περιλάμβανε θέματα στρατιωτικής διαπαιδαγώγησης των σπουδαστών των Αεροπορικών Ακαδημιών, διεθνείς συνεργασίες, την αναθεώρηση του πλαισίου λειτουργίας της EUAFA κα. Στο περιθώριο της σύσκεψης, οι ξένες αντιπροσωπείες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν και να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις της Ιταλικής Σχολής Ικάρων καθώς και στην πόλη της Νάπολης.

Σκοπός αυτών των συσκέψεων είναι η ανταλλαγή απόψεων και η συνεργασία μεταξύ των Αεροπορικών Ακαδημιών των χωρών-μελών, σε θέματα Ακαδημαϊκά (επιστημονικό πεδίο και έρευνα), Πολιτιστικά (ανταλλαγές και επισκέψεις), Αεροπορική και Στρατιωτική εκπαίδευση καθώς και διοργάνωση αθλητικών αγώνων και λοιπών δραστηριοτήτων.

Στην EUAFA συμμετέχουν δεκαεννέα (19) χώρες: Αυστρία, Βέλγιο, Τσεχία, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ιταλία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Τουρκία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Φωτογραφία από τις εργασίες των συμμετεχόντων

Ξενάγηση των προσκεκλημένων στους χώρους της Ιταλικής Αεροπορικής Ακαδημίας

Αναμνηστική φωτογραφία όλων των συμμετεχόντων Διοικητών Αεροπορικών Ακαδημιών των χωρών-μελών