Άσκηση “Δούρειος Ίππος” 2010

Στις 3 Νοεμβρίου 2010 ο Αρχηγός του ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Βασίλειος Κλόκοζας, μετέβη στο Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ) στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας, για να παρακολουθήσει την κύρια φάση των επιχειρήσεων της άσκησης “Δούρειος Ίππος” η οποία διεξάγεται από 1 έως 5 Νοεμβρίου.

Η “Δούρειος Ίππος” είναι τακτική άσκηση Ηλεκτρονικού Πολέμου και αποτελεί την πρακτική εκπαίδευση του Διακλαδικού Σχολείου Ηλεκτρονικού Πολέμου (ΔΣΗΠ) του ΚΕΑΤ. Στην εκτέλεση συμμετέχει και το Σχολείο Όπλων Τακτικής (ΣΟΤ). Γίνεται κάθε χρόνο με τη συμμετοχή στελεχών και δυνάμεων από το Στρατό Ξηράς, Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία.

Σκοπός της είναι η σχεδίαση, ο συντονισμός, η διεξαγωγή και ο έλεγχος επιχειρήσεων Ηλεκτρονικού Πολέμου στο πλαίσιο της ρεαλιστική εκπαίδευσης των στελεχών και της συνεργασίας των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Αρχηγός του ΓΕΑ Απτχος (Ι) Βασίλειος Κλόκοζας, με τον Διοικητή του ΚΕΑΤ Σμχο (Ι) Ανδρέα Καλαντζή, τον Διοικητή της 117ΠΜ Σμχο (Ι) Γεράσιμο Αθανασόπουλο. (Ιωάννης Ρηγόπουλος)

Στην “Δούρειος Ίππος” συμμετείχαν αεροσκάφη F-16 τα οποία εκτέλεσαν αποστολές σε περιβάλλον Ηλεκτρονικού Πολέμου. (Ιωάννης Ρηγόπουλος)

Στιγμιότυπο νυχτερινής απογείωσης αεροσκάφους F-4Ε Phantom κατά τη διάρκεια της άσκησης “Δούρειος Ίππος”. (Ιωάννης Ρηγόπουλος)

Αεροσκάφη F-4Ε Phantom τροχοδρομούν για απογείωση κατά τη διάρκεια της άσκησης “Δούρειος Ίππος”. (Ιωάννης Ρηγόπουλος)