70 Χρόνια από το Πέρασμα της Πολεμικής Αεροπορίας από την Κρήτη

Το Σάββατο 14 Μαΐου 2011, παρουσία του Διοικητή της Σχολής Ικάρων Υποπτέραρχου (Ι) Γεώργιου Πέτκου, πραγματοποιήθηκαν στην 115 Πτέρυγα Μάχης και στο χωριό Αρμένοι Χανίων οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης των 70 χρόνων από το πέρασμα της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) από την Κρήτη το 1941.

Από τον Απρίλιο έως τις 19 Μαΐου 1941 το Δημοτικό σχολείο του χωριού Αρμένοι και η ευρύτερη περιοχή Χανίων αποτέλεσαν τόπο προσωρινής διαμονής και ενδιάμεσο σταθμό της μετακίνησης των στελεχών της ΠΑ από την Αθήνα προς τη Μέση Ανατολή.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Διοικητής της 115ΠΜ, αντιπροσωπείες μαθητών της Σχολής Ικάρων(ΣΙ) και της Σχολής Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΤΥΑ), εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Συλλόγου Βετεράνων Αεροπορίας (ΠΑ.ΣΥ.ΒΕΤ.Α), της Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας (Ε.Α.Α.Α), της Αεροπορικής Ακαδημίας, του Συλλόγου Αποφοίτων ΣΤΥΑ (Σ.Α.Σ), τοπικοί Βουλευτές, εκπρόσωποι τοπικών αρχών και πλήθος κόσμου.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων της 115ΠΜ, ξενάγηση στην 343 Μοίρα, Επιμνημόσυνη δέηση και αποκαλυπτήρια αναθηματικής πλάκας στο πρώην Δημοτικό Σχολείο στο χωριό Αρμένοι.

Οι εκδηλώσεις εντάσσονται στον επίσημο εορτασμό της Πολεμικής Αεροπορίας για την συμπλήρωση 100 ετών από την ένταξη του Αεροπορικού όπλου στις Ένοπλες Δυνάμεις της Χώρας.