Συμμετοχή Ικάρων σε Ασκήσεις Επιβίωσης στο Εξωτερικό

Από 4 ως 6 Ιουλίου 2011 οι Ίκαροι ΙΙΙ (ΕΑ) Σταύρος Κουτουμάς και Δημήτριος Τσαμουρίδης, συμμετείχαν σε άσκηση επιβίωσης στην Πορτογαλία στο πλαίσιο του προγράμματος ανταλλαγής μαθητών μεταξύ των Ευρωπαϊκών Αεροπορικών Ακαδημιών-European Air Force Academies (EUAFA).

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στη Νατοϊκή Αεροπορική Βάση Ovar (Ovar NATO Air Base) κοντά στο Πόρτο και περιλάμβανε δοκιμασίες ηγεσίας σε συνθήκες σωματικής και πνευματικής κόπωσης (Leadership Field Exercises).

Στο περιθώριό της πραγματοποιήθηκαν περιηγήσεις και ξεναγήσεις στην Πορτογαλική Αεροπορική Ακαδημία, το Πολεμικό Μουσείο και στην πόλη της Λισσαβόνας.

Από 5 έως 8 Ιουλίου 2011 oι Ίκαροι III (ΜΗΧ) Χρήστος Φιλοκώστας και Αθανάσιος Παππάς, συμμετείχαν σε άσκηση επιβίωσης στο Βέλγιο, στο πλαίσιο της EUAFA.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στη Βέλγικη Αεροπορική Βάση του Beauvechain και περιλάμβανε δύο μέρη το θεωρητικό και το πρακτικό. Οι συμμετέχοντες εξασκήθηκαν σε δοκιμασίες ηγεσίας σε συνθήκες σωματικής και πνευματικής κόπωσης (Leadership Field Exercises) σε ειδικά διαμορφωμένη δασώδη έκταση νοτιοανατολικά της Βάσης.