Βράβευση από τον ΥΕΘΑ κ. Π. Μπεγλίτη των Σμηναγών που διακρίθηκαν στο επιχειρησιακό σχολείο TLP του ΝΑΤΟ

Την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011 ο Σμηναγός (Ι) Λουκάς Θεοχαρόπουλος και ο Σμηναγός (Ι) Χαρίλαος Νίκου τιμήθηκαν από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Μπεγλίτη για τη διάκρισή τους ως οι καλύτεροι της εκπαιδευτικής τους σειράς στο επιχειρησιακό σχολείο του ΝΑΤΟ TLP (Tactical Leadership Programme) το οποίο εδρεύει στην Ισπανία. Οι δύο Σμηναγοί δέχθηκαν τα θερμά συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες από τον κ. Υπουργό και αντήλλαξαν αναμνηστικά δώρα.

Στην τελετή βράβευσης παρευρέθηκε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Αντιπτέραρχος (Ι) Βασίλειος Κλόκοζας.

Με αφορμή το γεγονός ο κ. Υπουργός έκανε τις παρακάτω δηλώσεις:

“Μας τιμάτε και μας κάνετε υπερήφανους. Θεώρησα υποχρέωσή μου, σε συνεργασία με τον Α/ΓΕΑ, Αντιπτέραρχο κ. Κλόκοζα, πέρα από την εύφημη μνεία, να σας γνωρίσω από κοντά και να σας συγχαρώ. Ο ελληνικός λαός αισθάνεται υπερηφάνεια, όταν πρωτεύουν οι Ιπτάμενοί μας, όταν πρωτεύουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Έχετε γίνει αποδεκτοί από όλους τους συναδέλφους σας, φίλων και συμμάχων χωρών και δεν είναι τυχαίο ότι στο Αλμπασέτ της Ισπανίας, βγήκατε πρώτοι σε όλα. Συγχαρητήρια κ. Σμηναγοί και καλή σταδιοδρομία. Αρχηγέ συγχαρητήρια και σε εσάς και στην Πολεμική Αεροπορία.

Είμαστε σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες, παρόλα αυτά όμως, το ηθικό είναι ακμαιότατο και χαίρομαι ιδιαίτερα, ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας που το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων είναι σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο. Αυτό πρέπει να το γνωρίζουνε και οι φίλοι, αλλά και όσοι επιμένουν με απειλές να αμφισβητούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Είσαστε η νέα γενιά των Ιπταμένων μαχητών της ΠΑ. Τίποτα δεν κερδίζεται χωρίς κόπο και εσείς δουλεύετε σκληρά, κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.

Παρά την κρίση, παρά την απαξίωση θεσμών, υπάρχει ένα ζωντανό και δημιουργικό κομμάτι της ελληνικής νεολαίας και της ελληνικής κοινωνίας, που κοιτάει μπροστά, που μας δίνει ελπίδα, μας δίνει αισιοδοξία, που συμβάλλει στη συλλογική εθνική αυτοπεποίθηση. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς”.

Δείτε εδώ το Video από τη βράβευση.