Αγώνες Τοξοβολίας ΕΔ-ΣΑ Έτους 2011

Την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011 διεξήχθησαν στη Λαμία οι ετήσιοι αγώνες Τοξοβολίας Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ).

Το Χρυσό μετάλλιο στην ομαδική βαθμολογία κατέκτησαν οι αθλητές και αθλήτριες της Πολεμικής Αεροπορίας οι οποίοι αγωνίστηκαν στο Ολυμπιακό και στο Σύνθετο Τόξο. Αναλυτικά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Ολυμπιακό Τόξο

  • Χρυσό Μετάλλιο η ομάδα της Πολεμικής Αεροπορίας με 1529 βαθμούς
  • Αργυρό Μετάλλιο η ομάδα του Στρατού Ξηράς με 1526 βαθμούς
  • Χάλκινο Μετάλλιο η ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας με 1435 βαθμούς

Σύνθετο Τόξο

  • Χρυσό Μετάλλιο η ομάδα της Πολεμικής Αεροπορίας με 1671 βαθμούς
  • Αργυρό Μετάλλιο η ομάδα του Στρατού Ξηράς με 1476 βαθμούς
  • Χάλκινο Μετάλλιο η ομάδα του Πολεμικού Ναυτικού με 1447 βαθμούς.

Στην ατομική κατάταξη στο αγώνισμα του Ολυμπιακού Τόξου, στην κατηγορία ανδρών, το Χρυσό Μετάλλιο κατέκτησε ο Υποσμηναγός Σάββας Γετερίδης και Αργυρό Μετάλλιο ο Υποσμηναγός Εμμανουήλ Γκογκολάκης. Στην κατηγορία γυναικών το Χρυσό Μετάλλιο κατέκτησε η Ολυμπιονίκης Υποσμηναγός Ευαγγελία Ψάρρα.

Στο αγώνισμα του Σύνθετου Τόξου, στην κατηγορία ανδρών, το Χάλκινο Μετάλλιο κατέκτησε ο Υποσμηνίας Νικόλαος Κουρνούτος ενώ στην κατηγορία των γυναικών το Χρυσό Μετάλλιο κατέκτησε η Επισμηνίας Στυλιανή Αναστασάκη.

Τους αγώνες διοργάνωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού με τη συνδρομή της Ελληνικής Φιλάθλου Ομοσπονδίας Τοξοβολίας (Ε.Φ.Ο.Τ) και τους παρακολούθησαν οι τοπικές πολιτικές, στρατιωτικές και θρησκευτικές Αρχές και πλήθος κόσμου.