Διακλαδική Ημερίδα στη ΣΙ (Βίντεο)

Την Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012, στο αμφιθέατρο της Σχολής Ικάρων (ΣΙ) στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι, πραγματοποιήθηκε η Διακλαδική ημερίδα με θέμα: “Η Επιχειρησιακή Εκμετάλλευση του Διαστήματος για σκοπούς Ασφάλειας και Άμυνας: Εξελίξεις-Προκλήσεις για την Ελλάδα”.

Την ημερίδα οργάνωσε το Τμήμα Αεροπορικών Επιστημών της ΣΙ, στο πλαίσιο των ετήσιων δράσεων του Διασχολικού Συμβουλίου των Ανώτατων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΔΣΑΣΕΙ).

Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο Διοικητής της ΣΙ, Υποπτέραρχος (Ι) Σπυρίδων Παπαδάκης και συμμετείχαν ομιλητές από τα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ), την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου, ενώ την παρακολούθησαν όλοι οι μαθητές της ΣΙ, αντιπροσωπείες από την Σχολή Ευελπίδων και Ναυτικών Δοκίμων, στρατιωτικές αντιπροσωπείες και εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας. (Video)