Βράβευση της 31 ΜΕΕΔ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα – AT 059/2012

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ
Αρ. Ανακ. 059/2012
Αθήνα, 11 Μαΐου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Βράβευση της 31 ΜΕΕΔ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Την Τετάρτη, 9 Μαΐου 2012, επταμελής ομάδα της 31 Μοίρας Ειδικών Επιχειρήσεων Έρευνας Διάσωσης (ΜΕΕΔ), με επικεφαλής τον Επισμηναγό (ΕΑ) Ευάγγελο Ντάγκα, τιμήθηκε από τον Αντιστράτηγο Σεΐχη Σαΐφ Μπίν Ζαγιέντ Αλ Ναγιάν-Sheikh Saif Bin Zayed Al Nahyan, αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εσωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) για τη συμμετοχή της στην αποστολή αναζήτησης του Σεΐχη Αχμάντ Μπίν Ζαγιέντ Αλ Ναγιάν-Sheikh Ahmad Bin Zayed Al Nahyan, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε αεροπορικό ατύχημα στο Μαρόκο, το Μάρτιο του 2010.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Συνεδρίου Έρευνας και Διάσωσης με τίτλο “Πραγματικότητα και Προκλήσεις”, το οποίο έλαβε χώρα στο Άμπου Ντάμπι. Στην Ελληνική αποστολή απονεμήθηκαν τιμητικά μετάλλια Έρευνας και Διάσωσης και αναμνηστικά διπλώματα. Εκτός από την Ελληνική ομάδα βραβεύτηκαν και οι αντίστοιχες ομάδες από την Γαλλία, την Ισπανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, το Μαρόκο και τα ΗΑΕ.

Στη βράβευση παρέστησαν ο Πρέσβης και ο Ακόλουθος Άμυνας της Ελλάδος, κ. Διονύσιος Ζώης και Σμήναρχος (Ι) Δημήτριος Τσιρογιαννίδης.

Αντισμήναρχος (Ι) Κωνσταντίνος Γράψας
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ