Ορκωμοσία Νέων Ανθυποσμηναγών της Σχολής Ικάρων – AT 058/2013

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ
Αρ. Ανακ. 058/2013
Αθήνα, 12 Ιουλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Ορκωμοσία Νέων Ανθυποσμηναγών της Σχολής Ικάρων

Την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013, πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία των νέων Ανθυποσμηναγών της Σχολής Ικάρων, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι.

Τα ξίφη στους νέους Ανθυποσμηναγούς επέδωσε η Αυτού Εξοχότητα ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχου (Ι) Ευάγγελου Τουρνά.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους, η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Φώφη Γεννηματά, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Αθανάσιος Δαβάκης, οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων Εθνικής Άμυνας, Στρατού, Ναυτικού και Πυροσβεστικού Σώματος, οι Υπαρχηγοί του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας, εκπρόσωποι των πολιτικών, θρησκευτικών και στρατιωτικών αρχών, ξένες αντιπροσωπείες, συγγενείς και φίλοι των νέων Ανθυποσμηναγών.

Συνολικά ορκίστηκαν εκατόν πενήντα τρεις (153) Ανθυποσμηναγοί από τους οποίους οι εκατόν είκοσι οκτώ (128) από την Ελλάδα, έξι (6) από την Κύπρο, δέκα (10) από την Ιορδανία, τρείς (3) από τη Συρία, τέσσερις (4) από τη Λιβύη, ένας (1) από τη Σερβία και ένας (1) από το Καμερούν.