Αγώνες Τοξοβολίας Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας Έτους 2013

Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013, διεξήχθησαν οι αγώνες Τοξοβολίας των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας για το έτος 2013, στην αίθουσα αθλοπαιδιών “Δαίδαλος” της Σχολής Ικάρων, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι.

Το Χρυσό μετάλλιο στην ομαδική βαθμολογία κατέκτησαν οι αθλητές της Πολεμικής Αεροπορίας οι οποίοι αγωνίστηκαν στο Ολυμπιακό και στο Σύνθετο Τόξο.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Ολυμπιακό Τόξο: Χρυσό Μετάλλιο η ομάδα της Πολεμικής Αεροπορίας με 1633 βαθμούς, την οποία αποτελούσαν ο Σμηνίας (ΕΟΙΤ) Ανδρέας Γκόγκας, ο Ανθυποσμηναγός (ΤΜΑ) Ιωάννης Περμανθούλης και ο Επισμηναγός (Ι) Νικόλαος Καλογεριάς και Αργυρό Μετάλλιο η ομάδα του Πολεμικού Ναυτικού με 1422 βαθμούς.

Σύνθετο Τόξο: Χρυσό Μετάλλιο η ομάδα της Πολεμικής Αεροπορίας με 1412 βαθμούς, την οποία αποτελούσαν ο Υποσμηναγός (ΥΑΔ) Εμμανουήλ Γκογκολάκης, ο Επισμηναγός (Μ) Γεώργιος Βαρσαμής και ο Σμηνίας (ΟΤΑΦ) Θεόδωρος Κουγιουμτζίδης, Αργυρό Μετάλλιο η ομάδα του Στρατού Ξηράς με 1356 βαθμούς και Χάλκινο Μετάλλιο η ομάδα του Πολεμικού Ναυτικού με 1308 βαθμούς.

Στην ατομική κατάταξη στο αγώνισμα του Ολυμπιακού Τόξου, στην κατηγορία των ανδρών, το Χρυσό Μετάλλιο κατέκτησε ο Υποσμηναγός (ΥΑΔ) Εμμανουήλ Γκογκολάκης. Στο αγώνισμα του Σύνθετου Τόξου, στην κατηγορία των ανδρών, το Χάλκινο Μετάλλιο κατέκτησε ο Σμηνίας (ΕΟΙΤ) Ανδρέας Γκόγκας, ενώ στην κατηγορία των γυναικών το Χρυσό Μετάλλιο κατέκτησε η Αρχισμηνίας (ΤΟΠ) Στυλιανή Αναστασάκη.

Τους αγώνες διοργάνωσε το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας με τη συνδρομή της Ελληνικής Φιλάθλου Ομοσπονδίας Τοξοβολίας, υπό την εποπτεία της Γραμματείας του Ανώτατου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ).