Ημερίδα Συνδέσμου Αποφοίτων ΣΙ: “Η Συνεισφορά του Αεροπορικού Όπλου στην Έκβαση του Β΄ ΠΠ”

Την Τετάρτη 20 Μαΐου 2015, πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχου (Ι) Χρήστου Βαΐτση, στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου, ημερίδα με θέμα “Η Συνεισφορά του Αεροπορικού Όπλου στην Έκβαση του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου”.

Ομιλητές ήταν ο ιστορικός, κ. Σαράντος Καργάκος, ο Βετεράνος του Β΄ΠΠ, Αντιπτέραρχος (Ι) ε.α Κωνσταντίνος Χατζηλάκος, και ο Αντιπτέραρχος (Ι) ε.α Βασίλειος Βρεττός.

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση Βετεράνοι Έλληνες Αεροπόροι του Β’ ΠΠ, οι οποίοι ανακηρύχθηκαν και επίτιμα μέλη του Συνδέσμου Αποφοίτων ΣΙ.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκος Τόσκας, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, κ. Γιάννης Ταφύλλης, Ανώτατοι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και των Σωμάτων Ασφαλείας, επίτιμοι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων και μαθητές των στρατιωτικών σχολών των ΕΔ.

Ο Αρχηγός βράβευσε τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Βετεράνων Αεροπορίας μέσω του προέδρου του Διοικητικού του Συμβουλίου, Υποπτέραρχου (Ι) ε.α Δημήτριου Λαζάρου και επέδωσε τιμητικό δίπλωμα στον Αντιπτέραρχο (Ι) ε.α Κωνσταντίνο Χατζηλάκο, πρόεδρο του Συνδέσμου Ελλήνων Παλαίμαχων Αεροπόρων, στο πρόσωπο του οποίου τιμήθηκαν όλοι οι Βετεράνοι Έλληνες Αεροπόροι του Β’ ΠΠ.

Επίσης, την Τρίτη 12 Μαΐου 2015, τιμήθηκε ο Αντιπτέραρχος (Ι) ε.α Ιωάννης Αναγνωστόπουλος, ως ο μεγαλύτερος ηλικιακά Βετεράνος του Β΄ΠΠ.

Η εν λόγω ημερίδα διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Αποφοίτων Σχολής Ικάρων (ΣΙ) υπό την αιγίδα του ΓΕΑ.

Δείτε εδώ βίντεο από την ημερίδα