Ορκωμοσία Νέων Ανθυποσμηναγών της Σχολής Ικάρων – AT 081/2015

ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ

Αρ. Ανακ. 081/2015
Αθήνα, 24 Ιουλίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Ορκωμοσία Νέων Ανθυποσμηναγών της Σχολής Ικάρων

Την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015, πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία των νέων Ανθυποσμηναγών της Σχολής Ικάρων, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι.

Τα ξίφη στους νέους Ανθυποσμηναγούς επέδωσε η Αυτού Εξοχότης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνου Καμμένου και του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχου (Ι) Χρήστου Βαΐτση.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Δημήτρης Βίτσας, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκος Τόσκας, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, κ. Κύριλλος, oι Πρέσβεις των χωρών των αλλοδαπών Ανθυποσμηναγών, οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων Ναυτικού και Στρατού, ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΘΑ, κ. Γιάννης Ταφύλλης, Εκπρόσωποι των Αρχηγών της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας, Ανώτατοι Αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας, αντιπροσωπείες Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΑ, εκπρόσωποι των δικαστικών και θρησκευτικών Αρχών, αντιπροσωπείες ξένων χωρών, συγγενείς και φίλοι των νέων Ανθυποσμηναγών.

Συνολικά ορκίστηκαν εκατόν δέκα τρεις (113) Ανθυποσμηναγοί, εκ των οποίων εκατόν τέσσερις (104) από την Ελλάδα, τρεις (3) από την Κύπρο, τρεις (3) από την Ιορδανία, δύο (2) από τη Λιβύη και ένας (1) από το Μαυροβούνιο.

Επισμηναγός (Ι) Αντώνιος Παναγόπουλος
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ

Δείτε εδώ βίντεο από την Τελετή Ορκωμοσίας