Ορκωμοσία Νέων Ανθυποσμηναγών της Πολεμικής Αεροπορίας – AT 058/2016

ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ

Αρ. Ανακ. 058/2016
Αθήνα, 15 Ιουλίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Ορκωμοσία Νέων Ανθυποσμηναγών της Πολεμικής Αεροπορίας

Την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016, πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία των νέων Ανθυποσμηναγών της Πολεμικής Αεροπορίας, στη Σχολή Ικάρων, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι.

Τα ξίφη στους νέους Ανθυποσμηναγούς επέδωσε η Αυτού Εξοχότης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνου Καμμένου, του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), Ναύαρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ και του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχου (Ι) Χρήστου Βαΐτση.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Δημήτρης Βίτσας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, κ. Βασίλειος Λεβέντης, εκπρόσωποι των Κομμάτων της Βουλής, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, κ. Αθηναγόρας, οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και των Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ), εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας, Ανώτατοι Αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας, αντιπροσωπείες Αξιωματικών και Υπαξιωματικών των ΕΔ και των ΣΑ, επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΑ,  συγγενείς και φίλοι των νέων Ανθυποσμηναγών.

Συνολικά ορκίστηκαν εβδομήντα έξι  (76) Ανθυποσμηναγοί, εκ των οποίων εξήντα οκτώ (68) από την Ελλάδα, επτά (7) από την Κύπρο και ένας (1) από την Ιορδανία.

Αντισμήναρχος (Ι) Ιωάννης Τσιτούμης
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ

Δείτε εδώ βίντεο από την Ορκωμοσία