Συμμετοχή Αρχηγού ΓΕΑ στο Συμπόσιο Αρχηγών Αεροποριών του ΝΑΤΟ – ΑΤ 077/2016

ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ

Αρ. Ανακ. 077/2016
Αθήνα, 27 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Συμμετοχή Αρχηγού ΓΕΑ στο Συμπόσιο Αρχηγών Αεροποριών του ΝΑΤΟ

Από την Παρασκευή 16 έως και το Σαββάτο 24 Σεπτεμβρίου 2016, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης, συμμετείχε στο Συμπόσιο Αρχηγών Αεροποριών του ΝΑΤO (ΝΑΤΟ Air Chiefs Symposium – NACS), που έλαβε χώρα στο Ramstein, της Ο.Δ. της Γερμανίας και στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ).

Σκοπός του Συμποσίου ήταν η ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των Πολεμικών Αεροποριών του ΝΑΤΟ και η αμοιβαία κατανόηση κοινών θεμάτων και προκλήσεων που αυτές αντιμετωπίζουν.

Στο πλαίσιο αυτού, ο Αρχηγός είχε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με την Secretary of the Air Force των ΗΠΑ , κ. Deborah Lee James, τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας των ΗΠΑ, Πτέραρχο Dave Goldfein, με τον Διοικητή της Διοίκησης Αμερικανικών Αεροπορικών Δυνάμεων Ευρώπης και Αφρικής [United States Air Forces in Europe (USAFE) – Air Forces Africa (AFAFRICA)] και Διοικητή της Διοίκησης Συμμαχικών Αεροπορικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ, Πτέραρχο Tod D. Wolters, καθώς επίσης και με τον πρώην Ανώτατο Συμμαχικό Διοικητή του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη (SACEUR), Πτέραρχο Philip M. Breedlove, όπου ετέθησαν θέματα ενδιαφέροντος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Αντισμήναρχος (Ι) Ιωάννης Τσιτούμης
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ