Συμμετοχή της ΠΑ στους αγώνες Ξιφασκίας ΕΔ και ΣΑ έτους 2016

Το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκαν, στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ), στη Θεσσαλονίκη, οι ετήσιοι αγώνες ξιφασκίας των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και των Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ) για το έτος 2016.

Η διοργάνωση των αγώνων είχε ανατεθεί στην τεχνική επιτροπή Ξιφασκίας της γραμματείας του Ανώτατου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων με τη συνδρομή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας και του Αθλητικού Συλλόγου «Ξιφομάχος» της Θεσσαλονίκης.

Ο Σμηνίτης (ΟΔΟΧ) Παναγιώτης Τεληπορανίδης του Αθλητικού Κέντρου Ενόπλων Δυνάμεων Θεσσαλονίκης (ΑΚΕΔ) κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ατομικό αγώνισμα του Ξίφους Μονομαχίας, ενώ στο ίδιο αγώνισμα το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Υποσμηναγός (Ι) Κωνσταντίνος Χριστόπουλος της 113 Πτέρυγας Μάχης (113ΠΜ).

Η ομάδα της Πολεμικής Αεροπορίας, αποτελούμενη από τους Σμηναγό (ΜΗ) Χρήστο Λιούτα του Εργοστασίου Τηλεπικοινωνιών-Ηλεκτρονικών Μέσων, Υποσμηναγό (Ι) Κωνσταντίνο Χριστόπουλο της 113ΠΜ, Υποσμηναγό (ΥΙ) Ιωάννη Λιανό του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας και τον Σμηνίτη (ΟΔΟΧ) Παναγιώτη Τεληπορανίδη του ΑΚΕΔ/Θεσσαλονίκης, κατέκτησε την 2η θέση.

Στη γενική κατάταξη των αγώνων, η αντιπροσωπευτική ομάδα της ΠΑ κατέκτησε 2η θέση.

Τους αγώνες παρακολούθησαν αντιπροσωπείες των ΕΔ και των ΣΑ, καθώς και φίλοι του αθλήματος.