Σεμινάριο Επιχειρήσεων Αεροπυρόσβεσης

Την Δευτέρα 13 και την Τρίτη 14 Μαρτίου 2017, πραγματοποιήθηκε στην 112 Πτέρυγα Μάχης (112ΠΜ), στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, η πρώτη φάση του Σεμιναρίου Επιχειρήσεων Αεροπυρόσβεσης.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν Ιπτάμενοι από την 355 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών, την 359 Μοίρα Αεροπορικής Εξυπηρέτησης Δημοσίων Υπηρεσιών, το 4ο Τάγμα Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού καθώς και Αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΣ).

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ), Υποπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς και ο συντονιστής επιχειρήσεων του ΠΣ Νοτίου Ελλάδας,  Υποστράτηγος Σεραφείμ Αθανασίου.

Την Πέμπτη 16 και την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017, διεξήχθη στη Σχολή Υπαξιωματικών Διοικητικών, στην Αεροπορική Βάση Σέδες, στη Θεσσαλονίκη, η δεύτερη φάση του σεμιναρίου.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν οι Ιπτάμενοι της 383 Μοίρας Ειδικών Επιχειρήσεων και Αεροπυρόσβεσης, προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος, Ιπτάμενοι πυροσβεστικών αεροσκαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και εκπρόσωποι της Αερολέσχης Θεσσαλονίκης, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν  ο Διοικητής  Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας, Αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Πουλτίδης και ο Διοικητής της 113 Πτέρυγας Μάχης, Σμήναρχος (Ι) Γρηγόριος Θεοχαρίδης.

Το σεμινάριο διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Αξιολογήσεων-Επιθεωρήσεων της ΔΑΥ, στο πλαίσιο προετοιμασίας της πυροσβεστικής περιόδου 2017. Στόχος του ήταν η ανταλλαγή πληροφοριών και η αλληλοενημέρωση των στελεχών για τον καλύτερο συντονισμό των επιχειρήσεων πυρόσβεσης – αεροπυρόσβεσης.