Σεμινάριο Επιχειρήσεων Αεροπυρόσβεσης Έτους 2018

Τη Δευτέρα 26 και την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018, πραγματοποιήθηκε στην 112 Πτέρυγα Μάχης (112ΠΜ), στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, η πρώτη φάση του Σεμιναρίου Επιχειρήσεων Αεροπυρόσβεσης, για το έτος 2018.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν Ιπτάμενοι από την 355 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών, την 359 Μοίρα Αεροπορικής Εξυπηρέτησης Δημοσίων Υπηρεσιών, το 4ο Τάγμα Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού, καθώς και Αξιωματικοί και σπουδαστές της Ακαδημίας του Πυροσβεστικού Σώματος.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ), Υποπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς και ο Υποδιοικητής της 112ΠΜ, Σμήναρχος (Ι) Κωνσταντίνος Πολυκανδριώτης.

Την Πέμπτη 29 και την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018, διεξήχθη στη Σχολή Υπαξιωματικών Διοικητικών, στην Αεροπορική Βάση Σέδες, στη Θεσσαλονίκη, η δεύτερη φάση του σεμιναρίου.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν οι Ιπτάμενοι της 383 Μοίρας Ειδικών Επιχειρήσεων και Αεροπυρόσβεσης, καθώς και προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ παραβρέθηκε ο Διοικητής της 113 Πτέρυγας Μάχης, Σμήναρχος (Ι) Αθανάσιος Σέξτος.

Το σεμινάριο διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Αξιολογήσεων Επιθεωρήσεων της ΔΑΥ, στο πλαίσιο προετοιμασίας της πυροσβεστικής περιόδου. Σκοπός του ήταν η ενημέρωση του εμπλεκόμενου με τις επιχειρήσεις αεροπυρόσβεσης προσωπικού για τον καλύτερο συντονισμό με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια και αποτελεσματικότητα. Ομιλητές ήταν Αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και της Αεροπορίας Στρατού, ενώ αναπτύχθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.