Αθλητική Δραστηριότητα από τον Βρεφονηπιακό Σταθμό της 112ΠΜ

Την Πέμπτη 31 Μαΐου 2018, πραγματοποιήθηκε, στο κλειστό κολυμβητήριο του Γυμναστικού Αθλητικού Συλλόγου Ελευσίνας, γνωριμία των παιδιών του Βρεφονηπιακού Σταθμού της 112 Πτέρυγας Μάχης (112ΠΜ) με τον υγρό στίβο, στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος «Γνωριμία με τα Ολυμπιακά Αθλήματα» που υλοποιείται με τη συνδρομή της Γραμματείας Ανώτατου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι βασικοί κανόνες της αθλητικής δράσης ήταν βασισμένες στο πρόγραμμα «μικροί αστερίες», υπό την επιστημονική καθοδήγηση του Δρ. Θωμά Νικοδέλη (Εργαστήριο Βιοκινητικής του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης).

Υπεύθυνος του προγράμματος ήταν ο Ολυμπιονίκης Επισμηναγός (Δ) Δημοσθένης Ταμπάκος και οι συνεργάτες του, η Ολυμπιονίκης Λοχαγός (ΠΖ) Μαρία Καραγιαννοπούλου, η Ολυμπιονίκης Σμηναγός (Δ) Βρυώνη Μαρία – Λουίζα και η Ολυμπιονίκης Επισμηναγός (Δ) Ανθούλα Μυλωνάκη.

Ως εκπαιδευτές συμμετείχαν ο Αντιπλοίαρχος (Ο) Σπυρίδων Γιαννιώτης ΠΝ και η Ολυμπιονίκης Πλωτάρχης (Ο) Γεωργία Λαρά ΠΝ. Εθελοντικά συμμετείχαν στη δράση ο κ. Κωνσταντίνος Αβραάμ και η κα. Σίλια Βραχλιώτη, ναυαγοσώστες της Lifeguard Hellas, ο κ. Βασίλειος Σπυρόπουλος, φοιτητής της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Ιατρός της Υγειονομικής Υπηρεσίας της 112ΠΜ, δύο δύτες – διασώστες της 384 Μοίρας Έρευνας – Διάσωσης της 112ΠΜ και οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής Νίκος Σοϊλής και Μαίρη Μιχαήλου.