Υγειονομικό Κλιμάκιο του 251ΓΝΑ στον Άγιο Ευστράτιο

Την Παρασκευή 1 έως και την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς της Πολεμικής Αεροπορίας, κλιμάκιο Υγειονομικού Προσωπικού του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας (251ΓΝΑ) με επικεφαλής τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Υγειονομικού (ΔΥΓ) του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Ταξίαρχο (ΥΙ) Δημήτριο Χατζηγεωργίου, επισκέφθηκαν τον Άγιο Ευστράτιο, με σκοπό την παροχή υπηρεσιών ιατρικής φροντίδας στους κατοίκους του νησιού.

Το κλιμάκιο αποτελούνταν από δέκα (10) Αξιωματικούς Ιατρούς ειδικοτήτων Ενδοκρινολόγο, Παιδίατρο, Οφθαλμίατρο, Δερματολόγο, Ορθοπεδικό, Παθολόγο, Πνευμονολόγο, Νευρολόγο, Καρδιολόγο, Ωτορινολαρυγγολόγο και Γυναικολόγο, τρεις (3) Αξιωματικούς Νοσηλεύτριες και δύο (2) Υπαξιωματικούς Βοηθούς Νοσοκόμους.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου πραγματοποιήθηκαν εβδομήντα (70) ιατρικές επισκέψεις, τρεις (3) ιατρικές εξετάσεις κατ΄ οίκον, ενώ ελήφθησαν δύο (2) Pap Test.

Την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018, πραγματοποιήθηκε, στον χώρο του Δημαρχείου, διάλεξη με θέμα την αναγκαιότητα του εμβολιασμού στους ενήλικες, από τον Διευθυντή ΔΥΓ, ενώ σε συνεννόηση με τον Αγροτικό Ιατρό Στυλιανό Αρμύλαγο σχεδιάστηκε πρόγραμμα εμβολιασμού ενηλίκων για τους κατοίκους του νησιού.