Λειτουργία Έκθεσης στο ΜΙΣΠΑ

Το Μουσείο Ιστορίας της Πολεμικής Αεροπορίας (ΜΙΣΠΑ) έχει ως αποστολή την καταγραφή, την τεκμηρίωση και την προβολή της Ιστορίας και της παράδοσης της Πολεμικής Αεροπορίας, με σκοπό τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και τη διάδοση της Αεροπορικής Ιδέας.

Στη μόνιμη έκθεση που δημιουργήθηκε, παρουσιάζεται με σύντομο και περιεκτικό τρόπο η ιστορική πορεία της Ελληνικής Αεροπορίας από τα πρώτα βήματα μέχρι σήμερα, αναδεικνύοντας την προσφορά της σε πολεμικές και ειρηνικές περιόδους. Τα εκθέματα είναι πρωτότυπα σημαντικά έγγραφα και φωτογραφίες, ατομικά Ημερολόγια Χειριστών, Πολεμικές Εκθέσεις και Διαταγές Συγκρότησης Πτερύγων Μάχης, Μοιρών, Διαταγές Αναδιοργάνωσης Μονάδων κ.α.

Το ΜΙΣΠΑ βρίσκεται στο Δέλτα Παλαιού Φαλήρου, τόπος ο οποίος αποτελεί σύνδεσμο του παρελθόντος με το παρόν της Πολεμικής μας Αεροπορίας, καθώς στην περιοχή του Φαλήρου πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες πτήσεις και το κτήριο έχει στεγάσει τις πρώτες Αεροπορικές Διοικήσεις.

Την έκθεση μπορούν να επισκεφθούν από Δευτέρα έως Παρασκευή, κατόπιν συνεννοήσεως με το Μουσείο Ιστορίας, τα Σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Λύκεια), οι Σχολές και τα Σχολεία της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και των λοιπών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, στο τηλέφωνο 210 941000, στο FAX 2109401909 και στο e-mail mispa@haf.gr).

Η είσοδος είναι δωρεάν.