Συμμετοχή της ΠΑ στους Αγώνες Πρωταθλήματος Τοξοβολίας ΕΔ – ΣΑ Έτους 2018

Την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο «Δαίδαλος» της Σχολής Ικάρων (ΣΙ), στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, οι αγώνες πρωταθλήματος Τοξοβολίας των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και των Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ) έτους 2018.

Η διοργάνωση των αγώνων είχε ανατεθεί στη ΣΙ με τη συνδρομή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας και υπό την εποπτεία της Γραμματείας του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων.

Από την ομάδα της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), η Σμηναγός (Δ) Ευαγγελία Ψαρρά του Αθλητικού Κέντρου Ενόπλων Δυνάμεων Θεσσαλονίκης, κατέκτησε την πρώτη θέση στο αγώνισμα του ολυμπιακού τόξου γυναικών, η Αρχισμηνίας (ΤΟΠ) Στυλιανή Αναστασάκη της 115 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ) κατέκτησε την πρώτη θέση στο αγώνισμα του σύνθετου τόξου γυναικών και ο Ανθυπασπιστής (ΕΧΕΚ) Χρήστος Σπαταλάς της 112ΠΜ κατέκτησε 2η θέση στο αγώνισμα του Συνθέτου Τόξου της κατηγορίας των ανδρών.

Η αντιπροσωπευτική ομάδα των ανδρών της ΠΑ, αποτελούμενη από τους Σμηναγό (ΤΤΗ) Αλέξιο Παναγόπουλο της 117ΠΜ, Ανθυπασπιστή (ΕΧΕΚ) Χρήστο Σπαταλά της 112ΠΜ και τον Επισμηνία (ΟΤΑΦ) Ανδρέα Γκόγκο της 130 Σμηναρχίας Μάχης (ΣΜ), κατέκτησε την 1η θέση στην ομαδική κατάταξη, στο αγώνισμα του Συνθέτου Τόξου.

Η αντιπροσωπευτική ομάδα των ανδρών της ΠΑ, αποτελούμενη από τους Σμηναγό (ΥΑΔ) Εμμανουήλ Γκογκολάκη της 115ΠΜ, Ανθυπασπιστή (ΤΜΑ) Δημήτριο Βάββα της 130ΣΜ και τον Επισμηνία (ΟΤΑΦ) Θεόδωρο Κουγιουμτζίδη του Αεροπορικού Αποσπάσματος Ρόδου, κατέκτησε την 2η θέση στην ομαδική κατάταξη, στο αγώνισμα του Ολυμπιακού Τόξου.