Ολοκλήρωση 7ου Συνεδρίου Αεροπορικής Ισχύος – AT026/2019

ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΥΠΟΥ

Αρ. Ανακ. 026/2019
Αθήνα, 17 Μαΐου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Ολοκλήρωση 7ου Συνεδρίου Αεροπορικής Ισχύος

Την Τετάρτη 15 και την Πέμπτη 16 Μαΐου 2019, διεξήχθησαν, στο Αμφιθέατρο της Σχολής Ικάρων «Υποσμηναγός (Ι) Νικόλαος Σιαλμάς», στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι, οι εργασίες του 7ου Συνεδρίου Αεροπορικής Ισχύος, με θέμα ««Η Αεροπορική Ισχύς ως Στρατηγικός παράγοντας στην εξέλιξη της Άμυνας και Ασφάλειας -Airpower as a Strategic Factor in the Transition of Defence and Security», την έναρξη των οποίων κήρυξε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Αποστολάκης.

Κατά την έναρξη του συνεδρίου χαιρετισμό απεύθυναν ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ενώ ομιλητές ήταν, μεταξύ άλλων, ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ελλάδα, κ. Geoffrey R. Pyatt, o Commander Allied AIRCOM, General Jeffrey L. Harrigian, ο United Nation (UN) Military Adviser for Peacekeeping Operations, Lt. Gen. Carlos Humberto Loitely, καθώς και ο Commander of Israeli Air Force, Major General Amikam Norkin.

Οι ομιλητές του συνεδρίου έθιξαν ζητήματα τα οποία διαμορφώνουν το παρόν και το μέλλον της Αεροπορικής Ισχύος, καλύπτοντας ένα ευρύ πλαίσιο θεμάτων, που εκτείνεται από ζητήματα πολιτικής και διπλωματικής προοπτικής της Αεροπορικής Ισχύος, ασφαλείας, έρευνας και προετοιμασίας της Πολεμικής Αεροπορίας στον σύγχρονο κόσμο.

Το συνέδριο παρακολούθησαν η Ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας, Ανώτατοι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και των Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ), επίτιμοι Αρχηγοί, μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας, Ακόλουθοι Άμυνας, Αντιπροσωπείες Συμμαχικών Χωρών και στελέχη των ΕΔ & ΣΑ.

Στον χώρο VIP παρουσιάστηκαν δέκα (10) εμβληματικά εκθέματα της συλλογής του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά με συνάφεια προς το αντικείμενο του συνεδρίου. Επίσης στον προθάλαμο του Αμφιθεάτρου διεξήχθησαν εργαστήρια (Workshops) με τις παρακάτω τρεις (3) θεματικές ενότητες:

  • Υπολογιστικές Μηχανές της Αρχαιότητας,
  • Κρυπτογραφία
  • Παιχνίδια Στρατηγικής των Αρχαίων Ελλήνων

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους μέσα από ένα εκπαιδευτικό – ψυχαγωγικό εργαστήρι που λειτούργησε ως συνδετήριος κρίκος της Αρχαιότητας με το σήμερα στον τομέα της τεχνολογίας.

Αντισμήναρχος (Ι) Κωνσταντίνος Γκουμάτσης
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ

Βίντεο 7ου Συνεδρίου Αεροπορικής Ισχύος