Συμμετοχή της ΚΟΜΑΚ σε Άσκηση Αντιμετώπισης Καταστροφών

Από την Παρασκευή 30 Μαΐου 2019 έως και την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019, η Κινητή Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΚΟΜΑΚ) της 206 Πτέρυγας Αεροπορικών Υποδομών (206ΠΑΥ) συμμετείχε σε άσκηση αντιμετώπισης καταστροφών, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και τη συνεργασία των Δήμων Αιγάλεω και Αχαρνών.

Η άσκηση διεξήχθη εντός αστικού πεδίου σε περιοχή και κτιριακές εγκαταστάσεις του Δήμου Αχαρνών, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς της Πολεμικής Αεροπορίας και της ανάπτυξης επιχειρησιακής διαλειτουργικότητας.

Το σενάριο της άσκησης περιελάμβανε την οργάνωση καταυλισμού, ορεινή διάσωση και έρευνα – απεγκλωβισμό αγνοουμένων από κτίρια και οχήματα, που υπέστησαν σοβαρές ζημιές μετά από σεισμό.

Στην άσκηση, πλην της ΚΟΜΑΚ, συμμετείχαν διασώστες της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Ελλάδος, του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, του διασωστικού τμήματος των ΙΕΚ Δέλτα, του σώματος πυροσβεστών Νέου Βουτζά, καθώς και της διασωστικής ομάδας RESCUE GR και της Cyprus Civil Protection Volunteer Corps Κύπρου.