Εβδομάδα Ασφάλειας Πτήσεων – Εδάφους και Οδικής Ασφάλειας έτους 2019

Από τη Δευτέρα 14 έως και την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019, πρόκειται να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις για την Εβδομάδα Ασφάλειας Πτήσεων – Εδάφους (ΑΠΕ) και Οδικής Ασφάλειας, σε όλες τις Μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ).

Οι εκδηλώσεις οργανώνονται ετησίως από το Κέντρο Ασφάλειας Πτήσεων και Εδάφους (ΚΕΑΠΕ) του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.

Σκοπός της Εβδομάδας ΑΠΕ και Οδικής Ασφάλειας είναι η καλλιέργεια νοοτροπίας πρόληψης όλων των ατυχημάτων και οδικής ασφάλειας στο προσωπικό της ΠΑ με στόχο να περιορισθούν και να εξαλειφθούν οι κίνδυνοι πρόκλησης ατυχημάτων και να αναπτυχθεί η παιδεία ΑΠΕ και η ευγενής άμιλλα μεταξύ του προσωπικού.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αυτής θα πραγματοποιηθούν ενημερώσεις και διαλέξεις σε θέματα ΑΠΕ, πρόληψης ατυχημάτων στους χώρους εργασίας, επιδείξεις παροχής πρώτων βοηθειών και χρήσης πυροσβεστικού υλικού, οδικής συμπεριφοράς και αποφυγής επικίνδυνων καταστάσεων, καθώς και η βράβευση των οδηγών που διακρίθηκαν για τη συμβολή τους στην πρόληψη και αποφυγή κάθε είδους τροχαίου ατυχήματος.