Πέρας 29ου Πολυθεματικού Ιατρικού Συμποσίου

Την Πέμπτη 5 και την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020, πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας (251ΓΝΑ), το 29ο Πολυθεματικό Ιατρικό Συμπόσιο, υπό την αιγίδα της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Μεταπτυχιακού προγράμματος «Παγκόσμια Ιατρική- Ιατρική των Καταστροφών».

Στο πλαίσιο των εργασιών του Συμποσίου, αναλύθηκαν θέματα δράσεων του Υγειονομικού σε επιχειρησιακό περιβάλλον στον πόλεμο και στην ειρήνη, καθώς και θέματα Αεροπορικής Ιατρικής. Παράλληλα διεξήχθησαν πρακτικά εργαστήρια εξάσκησης (workshops) σε ιατρικές πράξεις και επίδειξης οργάνων και συσκευών.

Την έναρξη κήρυξε ο Υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ) Υποπτέραρχος (Ι) Ιωάννης Γκοντικούλης, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΑ, Υποπτέραρχος (ΥΙ) Δημήτριος Χατζηγεωργίου και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ταξίαρχος (ΥΙ) Γεώργιος Ζλατάνος. Με την παρουσία του τίμησε το συμπόσιο ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας, κκ. Δημήτριος.

Ομιλητές, συντονιστές και εκπαιδευτές ήταν στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και διακεκριμένοι επιστήμονες και επαγγελματίες Υγείας.