Οδηγίες για τα Τέστ COVID-19 στο 251 ΓΝΑ

Σας γνωρίζουμε ότι στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας (251ΓΝΑ), πραγματοποιείται από την αρχή της πανδημίας μοριακός έλεγχος RT-PCR για COVID-19.

Οι δειγματοληψίες γίνονται καθημερινά εκτός Κυριακής 08:00 έως 09:30 το πρωί στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο έξω από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (isobox) μέσα από το αυτοκίνητο (Drive Through).

  • Ποιος μπορεί να κάνει το τεστ;

Τεστ COVID-19 στο 251 ΓΝΑ μπορούν να κάνουν δικαιούχοι του 251 ΓΝΑ > 14 ετών πάντα με ραντεβού και επί συγκεκριμένων ενδείξεων:

– Συμπτώματα ύποπτα για COVID-19 (επί σοβαρότερων συμπτωμάτων συστήνεται κατευθείαν κλινική εξέταση στο ΤΕΠ)

– Επαφή με επιβεβαιωμένο θετικό κρούσμα

– Επικείμενο ταξίδι ή επιστροφή από το εξωτερικό για υπηρεσιακούς λόγους

– Προγραμματισμένο χειρουργείο / εισαγωγή σε νοσοκομείο σε συνεννόηση με τον θεράποντα ιατρό

– Συνοδοί ασθενών δικαιούχων του νοσοκομείου (έως 2 για κάθε ασθενή) με παραπομπή από τον θεράποντα ιατρό που είναι υπεύθυνος για τη συμπλήρωσή της και τη ενημέρωση του ΚΕΠΙΧ COVID

  • Πως κλείνονται τα ραντεβού;

Πριν προσέλθετε για τεστ COVID-19 στο 251 ΓΝΑ θα πρέπει πάντα να προηγείται τηλεφωνική επικοινωνία με το κέντρο COVID-19 του 251 ΓΝΑ στο τηλέφωνο 2107465999. Με τον τρόπο αυτό προγραμματίζεται το ραντεβού και συμπληρώνεται το αντίστοιχο παραπεμπτικό (απαιτείται ΑΜΚΑ και κινητό τηλέφωνο). Στο ίδιο τηλέφωνο δίνονται διευκρινήσεις σχετικά με τις ενδείξεις και το χρόνο διενέργειας του τεστ ή με άλλα ερωτήματα που προκύπτουν ΟΧΙ όμως ιατρικές οδηγίες.

  • Πως έρχεστε στο νοσοκομείο για τεστ COVID-19;

Εισέρχεστε με το αυτοκίνητο σας στην πύλη του 251 ΓΝΑ φορώντας μάσκα που καλύπτει τη μύτη και το στόμα και ακολουθείτε την κίτρινη γραμμή ως το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών όπου και φτάνετε στα isobox. ΔΕΝ ΕΞΕΡΧΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ. Ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου μας θα λάβει το δείγμα μέσα από το αυτοκίνητο αφού γίνει ταυτοποίηση των στοιχείων.
Αν δε διαθέτετε αυτοκίνητο εισέρχεστε πεζή την πύλη του ΓΝΑ και κατευθύνεστε στον εξωτερικό χώρο των επειγόντων περιμετρικά και όχι μέσα από το νοσοκομείο.

  • Πως γίνεται η λήψη του τεστ;

Το δείγμα λαμβάνεται με ειδικό στειλεό από τον ρινοφάρυγγα. Η μέθοδος που ακολουθείται είναι η αλυσιδωτή αντίδραση πολυμεράσης σε πραγματικό χρόνο (real time PCR) και πραγματοποιείται στο Τμήμα Έρευνας του νοσοκομείου μας. Μετά τη λήψη του τεστ και μέχρι να λάβετε το αποτέλεσμα απαγορεύεται η είσοδος στους εσωτερικούς χώρους του νοσοκομείου και συστήνεται αποφυγή επαφών και δραστηριοτήτων (καραντίνα).