Διεξαγωγή του Σχολείου Aviation Safety Program Management της IEAFA στην 128ΣΕΤΗ

Από τη Δευτέρα 13 έως την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε, στην 128 Σμηναρχία Εκπαίδευσης Τηλεπικοινωνιών – Ηλεκτρονικών (128ΣΕΤΗ) το σχολείο Aviation Safety Program Management Course της Inter-European Air Forces Academy (IEAFA), σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εκπαιδεύσεως και το Κέντρο Ασφάλειας Πτήσεων και Εδάφους του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.

Σκοπός του σχολείου ήταν η ανάπτυξη κοινής κουλτούρας ασφάλειας πτήσεων και ενός πυρήνα στελεχών χωρών του ΝΑΤΟ που μαζί μπορούν να συνεισφέρουν αποφασιστικά στη βελτίωση της ασφάλειας των αεροπορικών επιχειρήσεων στην Ευρώπη.

Στο σχολείο συμμετείχαν στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας, του Πολεμικού Ναυτικού, της USAF, καθώς και των Ενόπλων Δυνάμεων της Εσθονίας και της Φινλανδίας.

Το σχολείο διεξήχθη με τη μέθοδο της μικτής (blended) εκπαίδευσης, συνδυασμού εκπαίδευσης με φυσική παρουσία και εξ’ αποστάσεως, ενώ περιείχε εργαστήριο εικονικού περιβάλλοντος (VR Crash Lab) που επιτρέπει τη διαδραστική εκπαίδευση στο αντικείμενο της συλλογής, προστασίας και διατήρησης τεκμηρίων ατυχημάτων.