Ετήσιο Σεμινάριο Επιμόρφωσης σε Θέματα Καυσίμων

Από τη Δευτέρα 18 έως και την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε, στη Σχολή Ικάρων (ΣΙ), στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, το ετήσιο σεμινάριο επιμόρφωσης σε θέματα καυσίμων.

Το σεμινάριο διοργανώθηκε από τον Τομέα Θερμοδυναμικής, Προωθητικών και Ενεργειακών Συστημάτων της Σχολής με τη συνεργασία και την υποστήριξη της Διεύθυνσης Διασφάλισης Ποιότητας της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ).

Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η επιμόρφωση του προσωπικού των Χημείων και των φορέων της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), που διαχειρίζονται θέματα τόσο αεροπορικού όσο και επίγειου καυσίμου (διακίνηση, έλεγχοι, διασφάλιση ποιότητας κτλ).

Πέραν των διαλέξεων, στο πρόγραμμα συμπεριλήφθηκε και εκπαιδευτική επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Διυλιστηρίου των Ελληνικών Πετρελαίων, στον Ασπρόπυργο Αττικής.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν δώδεκα (12) στελέχη της ΠΑ, ένα (1) του Στρατού Ξηράς και δύο (2) του Πολεμικού Ναυτικού.

Την έναρξη του Σεμιναρίου χαιρέτισαν ο Διοικητής της ΣΙ, Υποπτέραρχος (Ι) Αντώνιος Βασιλείου και ο Διευθυντής Γ’ Κλάδου της ΔΑΥ, Ταξίαρχος (Μ) Γεώργιος Στάμου, ενώ τα πιστοποιητικά παρακολούθησης επέδωσε ο Κοσμήτορας της ΣΙ, Καθηγητής Πέτρος Κωτσιόπουλος.