Συμμετοχή της ΠΑ στην «European Wings»

Την Τρίτη 23 Ιουνίου 2022, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς συμμετείχε, κατόπιν πρόσκλησης του Γάλλου ομολόγου του, General Stephane Mille, στο σεμινάριο με θέμα «The implications of the strategic compass in the air domain» που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διοργάνωσης «European Wings», η οποία διεξήχθη στην Αεροπορική Βάση Ορλεάνης, με αφορμή την ανάληψη της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη Γαλλία.

Το Σεμινάριο συνδιοργανώθηκε από την Γαλλική Πολεμική Αεροπορία (Armée de l’ Air et de l’ Espace) και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Άμυνας, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τη συνεργασία και τις μελλοντικές εξελίξεις στον τομέα των Ευρωπαϊκών Αεροπορικών Δυνάμεων.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εναέρια επίδειξη, η οποία συμπεριελάμβανε και διελεύσεις μαχητικών αεροσκαφών του Βελγίου, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Σλοβενίας και της Ελλάδας, η οποία συμμετείχε με δύο (2) αεροσκάφη Μ2000-5 της 331 Μοίρας από την 114 Πτέρυγα Μάχης. Την ελληνική αποστολή επισκέφθηκε ο Αρχηγός ΓΕΑ όπου συνομίλησε και συνεχάρη το Ιπτάμενο και Τεχνικό προσωπικό που συμμετείχε στη διοργάνωση.