Συμμετοχή του Αρχηγού ΓΕΑ στην GACC 2022 και Συμμετοχή της ΠΑ στην Αεροπορική Έκθεση «Royal International Air Tattoo 2022»

Από την Τετάρτη 13 έως και την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, συμμετείχε στην Παγκόσμια Σύσκεψη Αρχηγών Αεροπορίας (Global Air Chiefs Conference – GACC) που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο και στην οποία έλαβαν μέρος 67 Αρχηγοί από όλο τον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν οι εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας, καθώς και θέματα που αφορούν στον υβριδικό πόλεμο και στον τρόπο αντιμετώπισής του, στις τεχνολογικές εξελίξεις των συστημάτων των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, στην καινοτομία, στο διάστημα και στον τρόπο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί προς όφελος των ανθρώπων και των Αεροποριών των χωρών, και στη μεταχείριση και μέριμνα του ανθρώπινου δυναμικού.

Από την Παρασκευή 15 έως και την Κυριακή 17 Ιουλίου 2022, ο Αρχηγός ΓΕΑ, μαζί με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες, είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τη διεθνή στρατιωτική έκθεση «Royal International Air Tattoo», η οποία πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο Fairford. Στο περιθώριο της έκθεσης δόθηκε η ευκαιρία να διεξαχθούν κατ’ ιδίαν συζητήσεις με Αρχηγούς φίλιων και συμμαχικών κρατών, να αναλυθούν θέματα αμοιβαίου επιχειρησιακού ενδιαφέροντος και να οριοθετηθούν δυνατότητες συνεκπαίδευσης.

Στην εν λόγω έκθεση η Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ) συμμετείχε με την Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς». Την ελληνική αποστολή επισκέφθηκε ο Αρχηγός ΓΕΑ, όπου συνομίλησε και συνεχάρη το Ιπτάμενο και Τεχνικό προσωπικό που συμμετείχε στη διοργάνωση.