Δημιουργία Διεθνούς Εκπαιδευτικού Κέντρου Πτήσεων στην 120ΠΕΑ – ΑΤ036/2022

ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΥΠΟΥ

Αρ. Ανακ. 036/2022
Αθήνα, 21 Οκτωβρίου 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Δημιουργία Διεθνούς Εκπαιδευτικού Κέντρου Πτήσεων στην 120ΠΕΑ

Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Διοικητή της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης, Υποπτέραρχου (Ι) Γεώργιου Βαγενά, τελετή στο πλαίσιο δημιουργίας του Διεθνούς Εκπαιδευτικού Κέντρου Πτήσεων στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος (120ΠΕΑ), στην Αεροπορική Βάση Καλαμάτας.

Στην τελετή παραβρέθηκαν, ο Βουλευτής Μεσσηνίας κ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος, ως Εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής, οι Βουλευτές Μεσσηνίας, κ. Μιλτιάδης Χρυσομάλλης και κ. Περικλής Μαντάς, ο Βουλευτής Ηλείας και Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, κ. Βασίλειος Καπέλιος, ο Δήμαρχος Μεσσήνης κ. Γεώργιος Αθανασόπουλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας, κ.κ Χρυσόστομος, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας «Elbit Systems Ltd», κ. Μachlis Bezhalel, o Ακόλουθος Άμυνας του Ισραήλ στην Αθήνα, Cοlonel IDF Tal Wollenberg, ο Διευθυντής Αμυντικών Προγραμμάτων και Κύριων Συμβάσεων της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων, Ταξίαρχος Ιωάννης Μπούρας, ο Επικεφαλής της Διεύθυνσης Διεθνούς Συνεργασίας (SIBAT), Ταξίαρχος ε.α Γιαΐρ Κουλάς, Ανώτατοι Αξιωματικοί και στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) καθώς και στελέχη της εταιρείας «Elbit Systems Ltd».

Η δημιουργία του Διεθνούς Εκπαιδευτικού Κέντρου Πτήσεων, στο πλαίσιο υλοποίησης της Σύμβασης μεταξύ της ΠΑ και της εταιρείας «Elbit Systems Ltd», έχει ως στόχο τη συνολική αναδιοργάνωση της πτητικής εκπαίδευσης που παρέχεται στους Ιπταμένους, μέσω της δημιουργίας νέων επίγειων υποδομών, της αύξησης της διαθεσιμότητας των αεροσκαφών Τ-6, της εισαγωγής νέων εξομοιωτών πτήσεων συνθετικής εκπαίδευσης, καθώς και της έλευσης του νέου εκπαιδευτικού αεροσκάφους Μ-346.

Σμήναρχος (Ι) Σωτήριος Μαγκώτσιος
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ