Ημερίδα στο 251ΓΝΑ με θέμα «Έμφυλη Βία – Παρενοχλητικές Συμπεριφορές»

Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023, πραγματοποιήθηκε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας (251ΓΝΑ), υπό την αιγίδα του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Ημερίδα με θέμα “Έμφυλη Βία-Παρενοχλητικές Συμπεριφορές”.

Την έναρξη των εργασιών της Ημερίδας κήρυξε ο Υπαρχηγός ΓΕΑ, Υποπτέραρχος (Ι) Αντώνιος Πανίδης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΑ, Αντιπτέραρχου (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΑ, Υποπτέραρχος (ΥΙ) Παναγιώτης Κωστόπουλος και η Πρόεδρος της Οργανωτικής/Επιστημονικής Επιτροπής της Ημερίδας, Ταξίαρχος (ΥΝ) Σταυρούλα Παπαδάκη.

Στόχος της Ημερίδας ήταν να ενημερώσει, να αφυπνίσει και να ευαισθητοποιήσει το προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), για ζητήματα που άπτονται της άσκησης βίας, ειδικότερα της έμφυλης βίας και των παρενοχλητικών συμπεριφορών, με ομιλητές τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κωνσταντίνο Τσιάρα, την Εισαγγελέα Πρωτοδικών-Εισαγγελέα Ενδοοικογενειακής Βίας και Ανηλίκων Πειραιώς, κ. Αικατερίνη Παππού, την Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Έρευνας για Θέματα Ισότητας, Δρ. Μαρίνα Στέφου, τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.), κ. Βασίλειο Παπακώστα, τον Αναθεωρητή Γ’, Μέλος του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου, Ταξίαρχο (Δ) Ανδρέα Καναβάρη, τον Διευθυντή της Ψυχιατρικής Κλινικής του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Ειδικών Νοσημάτων, Γενικό Αρχίατρο, Θεόδωρο Μουγιάκο, τη Διευθύντρια της Ψυχιατρικής Κλινικής του 251ΓΝΑ Σμήναρχο (ΥΙ) Πολυξένη Βασιλοπούλου και τον Αστυνόμο Α΄, Σπυρίδωνα Μπράτσικα.

Στην Ημερίδα παραβρέθηκαν, ο Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης, Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης, ο Προϊστάμενος του Επιτελείου του Αρχηγού ΕΛ.ΑΣ., Υποστράτηγος , ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΕΛ.ΑΣ., ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Υγειονομικού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Υποπτέραρχος (ΥΙ) Δημήτριος Χατζηγεωργίου, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Υγειονομικού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Υποναύαρχος (ΥΙ) Αντώνιος Παπαγεωργίου, ο Διοικητής του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών, Υποστράτηγος (ΥΙ) Δημήτριος Κασίμος, ο Διοικητής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών, Αρχιπλοίαρχος (ΥΙ) Λάμπρος Μπιλάλης, ο Διοικητής του 251ΓΝΑ, Ταξίαρχος (ΥΙ) Κωνσταντίνος Γεωργανάς, Ανώτατοι Αξιωματικοί της ΠΑ, καθώς και προσωπικό του 251ΓΝΑ.