Ημερίδα στο ΑΤΑ με Θέμα «Εφαρμοσμένη Κινησιολογία στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας»

Την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023, πραγματοποιήθηκε στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ), Ημερίδα με θέμα «Εφαρμοσμένη Κινησιολογία στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας» παρουσία της Ηγεσίας του ΑΤΑ και στελεχών των όμορων Μονάδων του Αρχηγείου.

Σκοπός της Ημερίδας ήταν η ενημέρωση των συμμετεχόντων για τη σωματική επάρκεια των στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) και τα οφέλη στην επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Κατά την έναρξη της Ημερίδας, χαιρετισμό απηύθυνε ο Υπαρχηγός Τακτικής Αεροπορίας, Υποπτέραρχος (Ι) Νικόλαος Κουρουμάνης, ενώ ακολούθησαν ομιλίες με αντικείμενα όπως «Περιβαλλοντική και εργασιακή καταπόνηση και οι επιπτώσεις τους στην υγεία και την επιχειρησιακή ετοιμότητα», από τον Αναπληρωτή Καθηγητή Δρ. Ανδρέα Φλουρή, «H άσκηση ως αντίδοτο στις χρόνιες παθήσεις και ενισχυτικό της επιχειρησιακής επάρκειας», από τον ομότιμο καθηγητή Δρ. Γιάννη Κουτεντάκη, «Η διατροφή στο επιχειρησιακό περιβάλλον», από τον καθηγητή Βιοχημείας της άσκησης, Δρ. Αθανάσιο Τζιαμούρτα, «Νομικό πλαίσιο υγείας και ασφάλειας στην εργασία για το προσωπικό της ΠΑ», από τον Δρ. Γιώργο Γουρζουλίδη του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και «Δημιουργία προγραμμάτων άσκησης για την υποστήριξη των επιχειρησιακών στελεχών» από τον Δρ. Πέτρο Ντίνα, Ερευνητή στη Φυσιολογία του Ανθρώπου.

Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν στο χώρο ιστορικών εκθεμάτων ΑΤΑ ‹‹Μορφές Αεροπορικού Πνεύματος››, παρουσία του Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχου (Ι) Γεώργιου Φασούλα.