Ιατροκοινωνική Εκδήλωση στο ΑΤΑ

Την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023, πραγματοποιήθηκε, στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ), ιατροκοινωνική εκδήλωση υπό την αιγίδα του Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των συμμετεχόντων επί των εξελίξεων στην προληπτική, θεραπευτική και ερευνητική Καρδιολογία και ειδικότερα επί των θεμάτων της προληπτικής καρδιολογίας και της αθλητικής καρδιάς.

Χαιρετισμό απήυθυναν ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Φασούλας και ο Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Καθηγητής κ. Θεόδωρος Καραχάλιος. Ακολούθησαν ομιλίες με αντικείμενο «Προληπτική Ιατρική», από τον Επίκουρο Καθηγητή κ. Ηλία Τσούγκο και «Αθλητική Καρδιά», από τον Καθηγητή κ. Ιγνάτιο Οικονομίδη.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς/EU-OHQ Αντιστράτηγος Ιωάννης Τσιόπλος, ο Υποδιοικητής του 404 ΓΣΝΛ Γενικός Αρχίατρος (ΥΙ) Ιωάννης Πλιάτσικας καθώς και οι Διοικητές των όμορων  Μονάδων του Αρχηγείου με αντιπροσωπείες, ενώ οι απομακρυσμένες Μονάδες συμμετείχαν μέσω συστήματος τηλεδιάσκεψης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες  ενημερώθηκαν για το έργο και την αποστολή του Αρχηγείου και των Μονάδων του και μετέπειτα ξεναγήθηκαν στο χώρο ιστορικών εκθεμάτων ΑΤΑ ‹‹Μορφές Αεροπορικού Πνεύματος››.