Ολοκλήρωση 8ου Συνεδρίου Αεροπορικής Ισχύος – AT017/2023

ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΥΠΟΥ

Αρ. Ανακ. 017/2023
Αθήνα, 28 Απριλίου 2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Ολοκλήρωση 8ου Συνεδρίου Αεροπορικής Ισχύος

Την Πέμπτη 27 και την Παρασκευή 28 Απριλίου 2023, διεξήχθησαν, στο Αμφιθέατρο της Σχολής Ικάρων «Υποσμηναγός (Ι) Νικόλαος Σιαλμάς», στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι, οι εργασίες του 8ου Συνεδρίου Αεροπορικής Ισχύος, με θέμα «New Trends – Old Threats, Air Power Opportunities and Challenges».

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο οποίος  κήρυξε και την έναρξη του Συνεδρίου, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ενώ αναγνώσθηκε ο χαιρετισμός του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαου Χαρδαλιά. Ομιλητές, μεταξύ άλλων, ήταν οι Υπαρχηγοί των Πολεμικών Αεροποριών της Ιταλίας, Lieutenant General Aurelio Colagrande, της Ισπανίας, Lieutenant General Fernando de la Cruz και της Γαλλίας, Major General Thierry Gouaichault, ο Κοσμήτορας του Mitchell Institute for Aerospace Studies, Lt. General (Ret) David Deptula και ο Καθηγητής John Olsen.

Στο Συνέδριο συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στις προκλήσεις της ασφάλειας και της άμυνας στο σύγχρονο γεωπολιτικό περιβάλλον, στη διαμόρφωση του νέου δόγματος της αεροπορικής ισχύος, στις δυνατότητες – προοπτικές της Τεχνητής Νοημοσύνης, καθώς επίσης στη διαμόρφωση του μέλλοντος της αεροπορικής και διαστημικής ισχύος μέσα από το πρίσμα της βιομηχανίας.

Το Συνέδριο παρακολούθησαν ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Αλεξανδράκης, η Ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας, Ανώτατοι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και των Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ), επίτιμοι Αρχηγοί, μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας, Ακόλουθοι Άμυνας, Αντιπροσωπείες Συμμαχικών Χωρών και στελέχη των ΕΔ & ΣΑ.

Σμήναρχος (Ι) Σωτήριος Μαγκώτσιος
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ