Επίσκεψη του Αρχηγού της Πολεμικής Αεροπορίας του Κατάρ – ΑΤ040/2023

ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΥΠΟΥ

Αρ. Ανακ. 040/2023
Αθήνα, 07 Οκτωβρίου 2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη του Αρχηγού της Πολεμικής Αεροπορίας του Κατάρ

Την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, υποδέχθηκε στο ΓΕΑ, τον Αρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας του Κατάρ, Major General Jassim Mohammed Ahmed Al-Mannai.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ενημερώθηκε για την οργάνωση, την αποστολή και το έργο της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην αναβάθμιση της συνεργασίας των Πολεμικών Αεροποριών των δύο χωρών, τόσο στον επιχειρησιακό όσο και στον εκπαιδευτικό τομέα. Στη συνέχεια ο Αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας του Κατάρ, συναντήθηκε με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, όπου συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Ακολούθως οι δύο Αρχηγοί επισκέφθηκαν το Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ), στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας, όπου ο Καταριανός Αρχηγός ενημερώθηκε για την αποστολή, το επιχειρησιακό και εκπαιδευτικό έργο του ΚΕΑΤ και του Σχολείου Όπλων Τακτικής. Στη συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη στη Μοίρα Επιχειρησιακής Συνθετικής Εκπαίδευσης, στην οποία έλαβε χώρα επίδειξη των δυνατοτήτων της και ενημέρωση για τις προοπτικές επέκτασης και περαιτέρω αναβάθμισης της συνθετικής εκπαίδευσης στο πλαίσιο και της στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Σμήναρχος (Ι) Σωτήριος Μαγκώτσιος
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ