Ορκωμοσία Νέων Ικάρων – ΑΤ039/2023

ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΥΠΟΥ

Αρ. Ανακ. 039/2023
Αθήνα, 05 Οκτωβρίου 2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Ορκωμοσία Νέων Ικάρων

Την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία των νέων Ικάρων, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι, παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχου (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά και ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου.

Συνολικά ορκίστηκαν 137 Ίκαροι, από τους οποίους 125 από την Ελλάδα, 5 από την Κύπρο, 2 από την Ιορδανία, 1 από το Μαυροβούνιο, 1 από τη Μολδαβία, 2 από τη Σενεγάλη και 1 από την Τυνησία.

Στην τελετή παραβρέθηκαν, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, κ.κ. Αθηναγόρας, οι εκπρόσωποι των Πρέσβεων της Κυπριακής Δημοκρατίας, της Μολδαβίας και της Τυνησίας, Συνταγματάρχης (ΠΖ) Πάρης Μάρκου, κα. Anastasia Nani και κ. Wissem Klai αντίστοιχα, οι Πρόξενοι των Πρεσβειών του Μαυροβουνίου και της Σενεγάλης στην Ελλάδα, κα. Katja Vukotic και κ. Γεώργιος Πρατικάκης, ο Διοικητής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, Υποστράτηγος Αναστάσιος Πολύχρονος, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγου Άγγελου Χουδελούδη, ο Διοικητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, Υποναύαρχος  Χρήστος Σασιάκος ΠΝ, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχου Ιωάννη Δρυμούση ΠΝ, Ανώτατοι Αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας, Διοικητές των παραγωγικών Σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, μέλη της Ένωσης Αποστράτων Αεροπορίας καθώς συγγενείς και φίλοι των νέων Ικάρων.

Σμήναρχος (Ι) Σωτήριος Μαγκώτσιος
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ