Αποκαλυπτήρια Προτομής Αντιπτέραρχου (Ι) Παναγιώτη Καραγιάννη στην 128ΣΕΤΗ

Την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκαν, στην 128 Σμηναρχία Εκπαίδευσης Τηλεπικοινωνιών – Ηλεκτρονικών (128ΣΕΤΗ),  παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχου (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά και ως εκπροσώπου του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Αντιπτέραρχου (Ι) Παναγιώτη Καραγιάννη.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας -Βουλιαγμένης, κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης, Υποπτέραρχος (Ι) Βασίλειος Παπαχρήστου, Ανώτατοι Αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας, ο Διοικητής της 128ΣΕΤΗ, Σμήναρχος (ΜΗ) Τριαντάφυλλος Δασούλας, αντιπροσωπείες Αξιωματικών και Υπαξιωματικών, μέλη της οικογένειας, διατελέσαντες Διοικητές και προσωπικό της Μονάδας, καθώς και προσκεκλημένοι.

Ο Αντιπτέραρχος (Ι) Παναγιώτης Καραγιάννης εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 1937 και ονομάστηκε Ανθυποσμηναγός το 1940. Αποστρατεύτηκε με τον βαθμό του Αντιπτέραρχου το 1972.

Ήταν ο εμπνευστής, ο εισηγητής και ο κύριος συντελεστής τής ιδρύσεως και λειτουργίας της Σχολής Τηλεπικοινωνιών – Ηλεκτρονικών στο Καβούρι, στις 14 Ιανουαρίου 1952, την ονομαζόμενη τότε, Σχολή Συνεννοήσεως «Σ» και μετέπειτα 128ΣΕΤΗ.

Υπήρξε ο γηραιότερος Βετεράνος Αεροπόρος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και τελευταίος χειριστής της 13ης Μοίρας Βομβαρδισμού. Απεβίωσε την 19η Μαρτίου 2021.