Επιμνημόσυνη Δέηση Πεσόντων Όρους Όθρυς

Τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχου (Ι) Δημοσθένη Γρηγοριάδη, τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στην Πλατεία «63 Θυμάτων C-130 – 748» του Δήμου Πειραιά, για τους εξήντα τρεις (63) πεσόντες του αεροπορικού δυστυχήματος αεροσκάφους C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, στο όρος Όθρυς το 1991.

Στη συνέχεια τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Πεσόντων Αεροπόρων της 112 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ), στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, παρουσία του Διοικητή της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης, Υποπτέραρχου (Ι) Απόστολου Χόρτη.

Στις τελετές παραβρέθηκαν Ανώτατοι Αξιωματικοί και αντιπροσωπείες Αξιωματικών και Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, συγγενείς των θυμάτων, καθώς και εκπρόσωποι του Συλλόγου Αλληλεγγύης Οικογενειών 63 Θυμάτων C-130 και του Πανελλήνιου Συλλόγου Οικογενειών Πεσόντων Αεροπόρων.

Επίσης, ο Διευθυντή Προστασίας Δυνάμεων της 111ΠΜ, Σμήναρχος (Ι) Αθανάσιος Τενόπουλος κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο που βρίσκεται στο όρος Όθρυς, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΑ, Αντιπτέραρχου (Ι) Δημοσθένη Γρηγοριάδη.