Ημερίδα στο 251ΓΝΑ με Θέμα «Οι Νοσηλευτές μας – το Μέλλον μας»

Την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο «Υποπτεράρχου (ΥΝ) Ευαγγελίας Ανδρεαδάκη» του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας (251ΓΝΑ), η 15η Νοσηλευτική Ημερίδα με θέμα «Οι Νοσηλευτές μας – το Μέλλον μας», υπό την Αιγίδα του Τμήματος Νοσηλευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Την έναρξη των εργασιών της Ημερίδας κήρυξε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΑ, Υποπτέραρχος (ΥΙ) Παναγιώτης Κωστόπουλος, ο Πρόεδρος του Τμήματος Νοσηλευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΕΚΠΑ, Καθηγητής κ. Παύλος Μυριανθεύς, ο Διοικητής του 251ΓΝΑ, Ταξίαρχος (ΥΙ) Κωνσταντίνος Σιαφάκας, η Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, Ταξίαρχος (ΥΝ) Αλεξάνδρα Καρβουνιάρη και η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της Ημερίδας, Σμήναρχος (ΥΝ) Αθηνά Καρυδάκη.

Στόχος της Ημερίδας ήταν να εστιάσει στην ανάδειξη του οράματος της Νοσηλευτικής, το ιδεώδες, την πραγματικότητα και τις προκλήσεις του μέλλοντος, τον διττό ρόλο του Αξιωματικού Νοσηλευτή κατά την εκτέλεση Αεροδιακομιδών και άλλων αποστολών επ’ ωφελεία ασθενών καθώς και τη διαχείριση του πένθους στην απώλεια συναδέλφου. Η Ημερίδα ολοκληρώθηκε με ένα αφιέρωμα τιμής και μνήμης στην Υποπτέραρχο (ΥΝ) Ευαγγελία Ανδρεαδάκη.

Η εναρκτήρια ομιλία πραγματοποιήθηκε από την Καθηγήτρια Νοσηλευτικής Επαγγελματικής Υγείας του τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Αντισυνταγματάρχη (ΥΝ) ε.α., κ. Μαρία Μαλλιαρού, ενώ στο πρόγραμμα συμμετείχαν με ομιλίες η ομότιμος Καθηγήτρια Κλινικής Ψυχολογίας του τμήματος Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ, κ. Δανάη Παπαδάτου, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Νοσηλευτικής ΜΕΘ και Αγγειακής Προσπέλασης του τμήματος Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ, κ. Θεόδωρος Κατσούλας,  ο Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών, του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά, κ. Ανδρέας Λιαρόπουλος, καθώς και Αξιωματικοί (ΥΝ) του 251ΓΝΑ και σπουδαστές της Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής.  Συντονιστές – Πρόεδροι τραπεζών ήταν στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και διακεκριμένοι επιστήμονες και επαγγελματίες Υγείας.