Εγκαίνια Κέντρου Εμπειρογνωμοσύνης Ιστιοκυττάρωσης Ενηλίκων στο 251ΓΝΑ

Την Τρίτη 19 Μαρτίου 2024, πραγματοποιήθηκαν, στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας (251ΓΝΑ), τα εγκαίνια του Κέντρου Εμπειρογνωμοσύνης Ιστιοκυττάρωσης Langerhans ενηλίκων, παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας (ΥΕΘΑ), κ. Νικόλαου – Γεώργιου Δένδια.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο κ. ΥΕΘΑ, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης, ο Διοικητής του 251ΓΝΑ, Ταξίαρχος (ΥΙ) Κωνσταντίνος Σιαφάκας, ο Προέδρος του Συλλόγου Ασθενών Histiocytosis Hellas, κ. Απόστολος Κοντογιάννης και ο επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Σίμος Παληός.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Δημήτρης Καιρίδης, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγός Δημήτριος Χούπης, ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, κ. Σταμάτιος Κριμιζής, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Υγειονομικού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ), Υποναύαρχος (ΥΙ) Αντώνιος Παπαγεωργίου ΠΝ, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΝ, ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής Γεράσιμος Σιάσος, Ανώτατοι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΑ και μέλη του Συλλόγου Ασθενών Histiocytosis Hellas.

Το Κέντρο Εμπειρογνωμοσύνης Ιστιοκυττάρωσης εκ Κυττάρων Ενηλίκων στεγάζεται στο Τμήμα Έρευνας του 251ΓΝΑ και παρέχει υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες, σε ενήλικες ασθενείς με Ιστιοκυττάρωση εκ κυττάρων Langerhans, με βάση τις πλέον σύγχρονες κατευθυντήριες οδηγίες του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την Ιστιοκυττάρωση, που αποσκοπούν στη σύγχρονη και βέλτιστη αντιμετώπιση των ασθενειών αυτών.

Αποστολή του είναι, η διασφάλιση ότι όλοι οι ασθενείς που παρακολουθούνται στο Κέντρο, θα απολαμβάνουν υψηλού επιπέδου φροντίδα, βελτιώνοντας διαρκώς την παροχή υπηρεσιών που αντανακλά στις εμπειρίες των ασθενών, στην ασφάλεια, στην πρόγνωση και στα αποτελέσματα που παράγονται.

Στόχος του είναι, η παραγωγή νέας γνώσης και δεδομένων που θα στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και των προσφερόμενων υπηρεσιών, μέσα από διαρκή έρευνα και εκπαίδευση.